‘Galaxy S5 Mini, HTC One Mini en Sony Xperia Z2 Compact worden goedkoper’
Redactie

Galaxy S5 MiniDe Mini-variaten van de huidige vlaggenschepen van de grote fabrikanten, worden goedkoper in de markt gezet. Daarmee worden onder andere de Galaxy S5 Mini, HTC One Mini en Sony Xperia Z2 Compact alleen goedkoper dan zijn voorgangers, waardoor het verschil met het huidige vlaggenschip wordt benadrukt. Hiermee kunnen de Mini-versies een handige keuze zijn voor degenen die een kleinere telefoon willen en eveneens een minder groot budget hebben, en zijn de vlaggenschepen voor degenen die het beste van het beste willen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

‘Vorige Mini’s verkochten slecht’

De vorige Mini-varianten van de belangrijkste smartphones zouden vorig jaar slecht hebben verkocht. De tegenvallende verkoopresultaten zorgen ervoor dat fabrikanten hun Mini-toestellen voor een lagere prijs in de markt gaan zetten, om zo ook de verkoop te stimuleren en de concurrentiestrijd aan te gaan met goedkopere modellen – zelfs goedkopere modellen van dezelfde fabrikant.

De eerste Mini-versie wordt aan het einde van het tweede kwartaal verwacht. Op dit moment zijn de meeste vlaggenschepen uitgebracht, waaronder de Galaxy S5, Xperia Z2 en HTC One, die hoogstwaarschijnlijk allemaal ook een Mini-variant krijgen.

De Mini-versies van de vorige vlaggenschepen kregen een relatief hoog prijskaartje: de meeste telefoons kosten tussen de 449 en 549 euro. Hoe laat de nieuwe prijzen zullen zijn, blijft vooralsnog onbekend.

bron

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.