Uitgelekte HTC roadmap toont welke toestellen Android 4.4 krijgen

HTC roadmapIn een uitgelekte HTC roadmap is te zien of en wanneer de smartphones van de fabrikant worden voorzien van een update naar Android 4.4 (KitKat). Zo wordt uit het overzicht duidelijk dat de HTC One Android 4.4 update met de laatste versie van de Sense-skin waarschijnlijk tussen eind januari en midden februari verschijnt. Hetzelfde geldt voor de dualsim-variant van de HTC One, de One Max en One Mini. De HTC Butterfly kan pas in maart of april een update tegemoetzien.

Uit de HTC roadmap wordt nogmaals duidelijk dat de HTC One X en HTC One X+ geen update naar Android 4.4 zullen ontvangen, ondanks dat beide toestellen krachtig genoeg lijken voor de laatste versie van Googles besturingssysteem. De smartphones, die in 2012 verschenen, beschikken immers over een quadcore-processor en 1GB aan werkgeheugen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

HTC roadmap

In het overzicht hierboven zie je wanneer de uitrol van elke Android-versie start voor toestellen van HTC. Opvallend genoeg is dat veel redelijk recente HTC-telefoons, zoals de One X, One X+ en One V, geen update krijgen naar Android 4.3 en Sense 5.5. De laatste versie van Sense bevat onder andere verbeteringen voor Blinkfeed en Video Highlights. Zo kun je de highlights nu ook voorzien van eigen muziek. Blinkfeed biedt met de update ook de optie eigen nieuwsbronnen toe te voegen.

HTC roadmap Desire 601Vooral de aanpassingen aan Blinkfeed zijn prettig: het sociale startscherm kan rss-feeds en updates van Instagram tonen of desgewenst uitgeschakeld worden. Dat laatste was voorheen niet mogelijk. De huidige topmodellen van HTC zullen volgens de HTC roadmap over Sense 5.5 kunnen beschikken en met de Desire 601 wordt nog getest. Dat is ook wel logisch, aangezien het toestel in september 2013 verscheen.

→ Bekijk ook ons overzicht met de 5 beste HTC One Max en HTC One accessoires!

Lees meer over HTC

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.