De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android 4.4 op Xperia Z, Xperia T en Xperia V met CyanogenMod 11

Gijs Ettes
27 november 2013, 9:32
1 min leestijd
Android 4.4 op Xperia Z, Xperia T en Xperia V met CyanogenMod 11
Xperia Z CyanogenMod 11

Wie niet kan wachten op de officiële release van Android 4.4 (KitKat) op de Xperia-smartphones van Sony, kan nu aan de slag met onofficiële builds van CyanogenMod voor de Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR, Xperia Tablet Z, Xperia T en Xperia V. Een team enthousiastelingen genaamd FreeXperia werkt daarnaast aan CyanogenMod 11 voor de meer recente Xperia Z1 en Xperia Z Ultra.

Momenteel is CyanogenMod 11, de laatste versie van de alternatieve Android-software, nog in ontwikkeling. CyanogenMod 11 Alpha is echter wel al te downloaden en installeren voor Sony-toestellen en de Galaxy S4 van Samsung. Voor de alfaversie geldt dat deze waarschijnlijk nog te instabiel is voor dagelijks gebruik.

Lees verder na de advertentie.

Download CyanogenMod 11

De downloadlinks voor de builds van CyanogenMod 11 voor de Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR, Xperia Tablet Z, Xperia T en Xperia V zijn te vinden via de website van FreeXperia. Daar tref je ook instructies aan voor installatie (op eigen risico!).

Het is noodzakelijk dat je smartphone unlocked en rooted is, en dat je een custom recovery draait. Tutorials voor dergelijke zaken vind je ook op XDA Developers.

Over CyanogenMod 11

CyanogenMod is de meest populaire alternatieve softwareversie binnen Android. Miljoenen mensen gebruiken de software, die een stock Android uiterlijk heeft en veelal meer functies en features biedt dan Android normaliter heeft. CyanogenMod Installer helpt gebruikers met de installatie van de alternatieve softwareversie.

-> Lees meer over CyanogenMod is ons uitgebreide artikel

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia V
Sony Xperia V

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu