De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 50

Colin Baak
11 december 2020, 16:44
2 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 50

Weinig updatenieuws deze week, na de vloed van Android- en beveiligingsupdates die we vorige week zagen. Wel is fabrikant Oppo begonnen met de uitrol van Android 11 voor haar vlaggenschip, de Find X2 Pro.

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 50 – 2020

Android Planet praat je dagelijks bij over smartphone-updates. Meestal gaat het dan om toestellen die een versie-update krijgen, bijvoorbeeld als ze worden bijgewerkt naar Android 10 of Android 11. Hiervoor hebben we overigens het Android 10-overzicht en Android 11-overzicht in het leven geroepen. In deze overzichtsartikelen zie je precies of en wanneer jouw telefoon wordt bijgewerkt.

Maar, beveiligingsupdates zijn minstens zo belangrijk. Deze patches houden narigheid als adwaremalwareransomware en fleeceware buiten de deur. Zulke updates rollen het hele jaar door uit. In dit overzicht stellen we een wekelijks overzicht van de beveiligingsupdates samen. Staat je toestel wel in onderstaande lijst, maar heb je nog niets ontvangen? Geen zorgen. Meestal duurt het een paar dagen tot weken voor alle exemplaren van een toestel zijn bijgewerkt.

Oppo

Oppo is begonnen met de uitrol van Android 11 voor zijn huidige vlaggenschip, de Find X2 Pro. De uitrol gaat gepaard met de nieuwste versie van hun eigen skin: ColorOS 11.

Oppo Find X2 Pro review

Samsung

Vorige week een lange lijst van Android- en beveiligingsupdates voor allerlei Samsung-toestellen. Deze week is (daardoor) wat karig met slechts een beveiligingspatch voor de Galaxy A7 (2018).

Xiaomi

Voor de Redmi Note 9 staat de beveiligingsupdate van november klaar.

Geen update?

Staat je toestel er niet tussen? Dat kan. Fabrikanten brengen updates het hele jaar door uit, dus misschien zit je toestel er een volgende keer bij. Zelfs als je smartphone in de lijst staat moet je misschien nog even geduld hebben. Doorgaans duurt het enkele dagen tot een week voordat een Android-beveiligingsupdate naar alle toestellen is uitgerold.

Houd Android Planet daarom in de gaten voor het volgende overzicht. Download bijvoorbeeld de gratis app voor je smartphone. Over deze serie gesproken: dit overzicht maken we samen met jou, de lezer. Zie jij je toestel niet terug in het overzicht, maar heb je wel een update ontvangen? Laat het weten in de reacties, en dan voegen wij hem toe.

Hoe Android-updates jouw smartphone vernieuwen en beschermen

Martijn, Pim, Bert & Wolfgang, dank voor het doorgeven van de updates!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Oppo Find X2 Pro
Oppo Find X2 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu