Grote update voor de Chromecast met Google TV (Android-nieuws #42)

Wouter Nijsen
22 oktober 2022, 16:11
3 min leestijd
Grote update voor de Chromecast met Google TV (Android-nieuws #42)

De Chromecast met Google TV krijgt een grote update en SkyShowtime komt bijna naar Nederland. Dit en meer in het Android-nieuwsoverzicht van deze week.

Lees verder na de advertentie.

Downloaden: Chromecast met Google TV krijgt de Android 12-update

Google Chromecast met Google TV

De Android 12-update voor de Chromecast met Google TV heeft behoorlijk lang op zich laten wachten, maar is nu officieel uitgebracht. De nieuwe software is beschikbaar voor de 4K-versie van de Chromecast, die twee jaar geleden werd uitgebracht.

De verschillen tussen Android 10 en 12 zijn op de Chromecast niet groot, maar er zijn natuurlijk wel een aantal vernieuwingen. Zo is er een handige privacyfunctie toegevoegd, waardoor je een bolletje in beeld ziet als de microfoon van de afstandsbediening wordt gebruikt.

Android 12-update voor de Chromecast met Google TV

‘Specs Samsung Galaxy S23 op straat, laten weinig vernieuwing zien’

samsung galaxy s23 plus renders

De vernieuwingen in Samsungs S-lijn zijn de laatste tijd dun bezaaid. Gelekte specificaties van de Samsung Galaxy S23 suggereren dat daar volgend jaar geen verandering in komt. De door smartphone-insider Yogesh Brar gedeelde informatie laat zien dat het toestel sterk op de Galaxy S22 lijkt.

De S23 krijgt opnieuw een 6,1 inch-oled-scherm met een resolutie van 2340 bij 1080 pixels. De verversingssnelheid bedraagt 120Hz. Gelukkig krijgt de S23 wél een iets grotere accu. De capaciteit zou 3900 mAh bedragen. De S22 had slechts 3700 mAh aan boord. De oplaadsnelheid blift hetzelfde: 25 Watt.

Dit zijn de gelekte specificaties van de Samsung Galaxy S23

Dit gaat streamingdienst SkyShowtime kosten in Nederland

SkyShowtime

De nieuwe streamingdienst SkyShowtime, die vanaf volgende week dinsdag (25 oktober) in Nederland beschikbaar is, gaat 6,99 euro per maand kosten. Dat maakt de dienst bekend via een persbericht. SkyShowtime onthulde al een tijdje geleden bekend naar Nederland te komen.

Het is overigens onbekend of er bij de lancering nog een actie geldt. HBO Max, dat ook sinds dit jaar in Nederland actief is, gaf klanten de eerste weken een ‘levenslange’ korting van 50 procent. Mogelijk heeft SkyShowtime voor de Nederlandse release een vergelijkbare actie in petto, maar hier is (nog) niets over bekend.

Prijs van SkyShowtime is bekend
SkyShowtime: 5 vragen over de streamingdienst beantwoord

Android 13 Go officieel: deze 5 dingen moet je weten

Android 13 review

Google heeft Android 13 Go aangekondigd. De nieuwe software is uitgerust met een aangepast design, gebaseerd op Material You. Dat werd geïntroduceerd met Android 12 en komt dus nu naar de lichte versie van het bekende besturingssysteem.

Dat betekent onder andere dat accentkleuren worden gebaseerd op de ingestelde achtergrond. Die kleuren zie je onder andere terug in het snelle instellingen-menu, notificaties en op andere plekken. Wel ben je als Android Go-gebruiker beperkt tot het kiezen van vier kleurprofielen, waar dat er in Android 13 inmiddels 16 zijn.

Dit is het nieuwe Android 13 Go

Dit is de Nokia Streaming Stick 800: concurrent voor de Chromecast

Nokia Streaming Stick 800

De Nokia Streaming Stick 800 lijkt in veel opzichten op recente Chromecasts, draait op Android TV en wordt geleverd met een afstandsbediening. Op de afstandsbediening zitten naast de gebruikelijke bedieningsknoppen ook knopjes om YouTube, Netflix, Amazon Prime Video en Disney Plus te starten.

Ook is er een Google Assistent-button om de digitale assistent te activeren en je kan met één druk naar de Play Store. Daar vind je de apps die voor Android TV beschikbaar zijn. Een geinig detail is is dat de knoppen van de afstandsbediening verlicht zijn. Kijk je graag in het donker naar films en series, dan is de Nokia Streaming Stick 800 hierdoor makkelijker te bedienen. 

Lees meer over de Nokia Streaming Stick 800

Bron afbeelding: Smartprix
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu