De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Android nieuws #48: Samsung Galaxy S11 Plus en Google Assistent Ambient Mode

Wouter Nijsen
30 november 2019, 17:02
3 min leestijd
Android nieuws #48: Samsung Galaxy S11 Plus en Google Assistent Ambient Mode

De redactie van Android Planet houdt je zeven dagen per week op de hoogte van het belangrijkste Android-nieuws. Misschien heb je niet alle gebeurtenissen bij kunnen houden. Dat is niet erg, want met ons weekoverzicht ben je in een paar minuten bijgepraat over alle gebeurtenissen in de wereld van Android.

Lees verder na de advertentie.

Samsung begint met uitrol Android 10-update voor Galaxy S10 (Plus)

Samsung Galaxy S10 prijsdaling

In Duitsland is de Galaxy S10 Android 10-update vanaf nu beschikbaar. Ook voor de Galaxy S10 Plus en Galaxy S10e is de update beschikbaar. Waarschijnlijk wordt de update vanaf nu geleidelijk uitgerold in andere landen. Het kan dus nog enkele dagen tot weken duren voor Nederlandse toestellen aan de beurt zijn. Je krijgt automatisch een notificatie zodra jouw smartphone de update kan downloaden. Handmatig controleren kan ook, door bij instellingen naar ‘Software-update’ te gaan.

→ Lees verder over de Android 10-update voor de Samsung Galaxy S10

‘Motorola presenteert smartphone met uitschuifbare selfiecamera op 3 december’

Motorola One Hyper

Motorola heeft een uitnodiging verstuurd voor een evenement op 3 december. In Brazilië toont de fabrikant dan waarschijnlijk de Motorola One Hyper, een smartphone met een uitschuifbare selfiecamera. Het grote voordeel is dat het scherm dan geen inkeping bevat voor een camera, en een nog groter gedeelte van de voorkant kan vullen. Het evenement vindt plaats in Brazilië, waar Motorola vaker nieuwe smartphones onthult. Wel gaan we er vanuit dat dit toestel ook zijn weg vindt naar Europa.

→ Lees verder over de aankondiging van de Motorola One Hyper

‘Samsung Galaxy S11 Plus krijgt vijf camera’s achterop: dit zijn de eerste beelden’

samsung galaxy s11 plus renders uitgelicht

Nadat eerder al de vermoedelijke Samsung Galaxy S11 en S11e opdoken is nu ook het uiterlijk van de grote broer bekend. Telecominsider OnLeaks heeft in samenwerking met CashKaro de eerste renders van de Samsung Galaxy S11 Plus online gezet. Renders zijn op geruchten gebaseerde plaatjes van nog onaangekondigde telefoons. Het eerste dat opvalt is natuurlijk de vijfdubbele camera op de achterkant. Dit zou een behoorlijke verbetering zijn ten opzichte van de Galaxy S10 Plus, die ‘slechts’ met drie sensoren is uitgerust.

→ Lees verder over de gelekte renders van de Samsung Galaxy S11 Plus

Dit kun je met de Ambient Mode van de Google Assistent

De Ambient Mode van de Google Assistent is bedoeld voor smartphones met een always on-oled-scherm. Zo wordt er in standby allerlei informatie op het scherm getoond. Nu is er een video verschenen van deze modus op een smartphone. Eerder verschenen er al screenshots van Ambient Mode. Om deze optie te gebruiken, sluit je eerst een usb-kabel aan op je smartphone.

Vervolgens kun je verschillende handelingen nog sneller uitvoeren. Dat zijn onder andere het zetten van een alarm, het in- of uitschakelen van slimme apparatuur in huis of aankomende afspraken bekijken.

Foto: zo ziet de nooit uitgebrachte OnePlus 7T eruit

OnePlus 7T Gold

Tijdens de ontwikkeling van de OnePlus 7T zijn er allerlei kleurvarianten bekeken. De uiteindelijke keuze viel voor dit moment op een blauwe en grijze variant van het toestel. Nu is een afbeelding verschenen van een gouden 7T die nooit is uitgebracht. De gouden kleur is een stuk feller dan die de fabrikant gebruikte bij bijvoorbeeld de OnePlus 3T en 5. Dat waren wel toestellen van metaal, waarbij de OnePlus 7T een achterkant heeft van glas. Voor de rest zien we het bekende logo en de merknaam in het wit.

Lees verder over de gouden OnePlus 7T

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's