De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Het Android nieuwsoverzicht van week 6 – 2014

Gijs Ettes
8 februari 2014, 15:09
4 min leestijd
Het Android nieuwsoverzicht van week 6 – 2014
Android nieuws

AndroidPlanet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er wekelijks het Android nieuwsoverzicht met daarin de belangrijkste nieuwsfeiten en opmerkelijke gebeurtenissen in de wereld van Android.

Lees verder na de advertentie.

Deze week stond wederom in het teken van veel geruchten met betrekking tot de release en specificaties van de Galaxy S5. Daarnaast maakte de gratis game Flappy Bird de afgelopen dagen furore in de Play Store en stelde Sony veel gebruikers teleur door Android-updates te annuleren.

`Samsung onthult Galaxy S5 tijdens Unpacked Event op 24 februari`

Unpacked Event Galaxy S5

Samsung heeft aangegeven een Unpacked Event op 24 februari te houden, op de dag dat het Mobile World Congress start. De kans is groot dat de fabrikant tijdens het evenement de Samsung Galaxy S5 onthult. Een vijfje naast de tekst ‘Unpacked’ op de uitnodiging hint naar de onthulling van het Samsung-toestel, dat mogelijk vanaf april in de Nederlandse en Belgische winkels ligt. Normaal gesproken presenteert Samsung zijn toptoestellen tijdens een apart evenement en we kunnen ons niet voorstellen dat dit bij de Galaxy S5 anders is. De Galaxy S4 werd bijvoorbeeld tijdens een Unpacked Event in New York uit de doeken gedaan; in maart precies een jaar geleden.

Sony annuleert Android-updates voor Xperia S, P, U en meer

sony software-update

Sony heeft aangekondigd dat het bedrijf geen Android-updates voor een reeks toestellen gaat uitrollen. Hierdoor blijven onder andere de Xperia S, Xperia P en Xperia U zonder Sony software-update zitten. De lijst wordt verder aangevuld met Xperia Arc S, Xperia SL, Xperia Ion, Xperia Acro S, Xperia Go, Xperia J, Xperia Miro, Xperia Sola en Xperia Tipo. De meeste smartphones zijn anderhalf of twee jaar oud. Hoewel het de huidige trend in Android-land is om een toestel na twee jaar al niet meer van updates te blijven voorzien, blijft deze periode zeer kort.

Flappy Bird harkt dagelijks 50.000 dollar binnen dankzij advertenties

flappy bird omzet

De razend populaire en – in de ogen van sommigen – vreselijke irritante game Flappy Bird harkt elke dag tientallen duizenden dollars aan inkomsten binnen. De Flappy Bird omzet bedraagt dagelijks ruim 50.000 dollar, wat te danken is aan de banners en advertenties in de game. Flappy Bird is immers gratis beschikbaar in Google Play en de App Store van Apple.

Voor wie het fenomeen Flappy Bird niet kent: in deze game die wordt gekenmerkt door frustrerend moeilijke (maar verslavende) gameplay is het de bedoeling om een vliegende vis door openingen in buizen heen te loodsen. Zodra je de grond of een buis raakt, is de game afgelopen en kun je je score bekijken en eventueel delen met je vrienden, collega’s en andere Flappy Bird-spelers. De hoogste score in de game ligt op dit moment iets onder de 100.

Maak WhatsApp helemaal persoonlijk met WhatsApp Plus

WhatsApp Plus

WhatsApp Plus, de onofficiële versie van de populaire chat-app is terug van weggeweest. Via de officiële website is deze zwaar aangepaste versie van WhatsApp gratis te downloaden. Qua functionaliteit is WhatsApp Plus vergelijkbaar met het officiële WhatsApp, met het verschil dat je de app volledig kunt personaliseren. Zo kun je alternatieve thema’s inschakelen, de hoofd- en chatschermen aanpassen, de stijl van tekstwolkjes tweaken en bepalen hoe groot tekst en andere elementen worden getoond. Daarnaast kun je instellingen aanpassen met betrekking tot het delen van media, zodat je altijd foto’s verstuurt zonder dat de kwaliteit ervan verloren gaat.

Oppo N1 review: CyanogenMod-smartphone voor de beste selfie

oppo n1 review Android nieuws

Oppo is een vrij nieuwe naam in de smartphonewereld, maar wordt door slimme marketing steeds bekender. Het Chinese bedrijf startte een samenwerking met CyanogenMod, de meest populaire alternatieve Android-versie, en maakte een smartphone met een camera die roteerbaar is. En dat betekent: selfies in hoge kwaliteit. Over die ingenieuze feature beschikt de Oppo N1, die door Oppo sinds kort ook internationaal is uitgebracht voor een aantrekkelijke adviesprijs van 449 euro. AndroidPlanet bekijkt in de Oppo N1 review wat het toestel allemaal te bieden heeft.

Overig Android nieuws in week 6 – 2014

Wat gebeurde er nog meer in de zesde week van 2014? Check het belangrijkste overige Android nieuws hieronder.

Het Android nieuwsoverzicht van de afgelopen weken

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu