De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Home komt ‘op zijn vroegst’ eind dit jaar naar Nederland

Lars Paymans
2 juni 2016, 16:22
2 min leestijd
Google Home komt ‘op zijn vroegst’ eind dit jaar naar Nederland

Google Nederland heeft tegenover Android Planet bevestigd dat Google Home naar Nederland komt, maar dat het nog maar de vraag is of de Home ook  de Nederlandse taal zal ondersteunen. Eind dit jaar kunnen we de assistent op zijn vroegst verwachten.

Lees verder na de advertentie.

Google Home Nederland release

Update 21:00 uur: Google heeft na publicatie van dit artikel met Android Planet contact gezocht  om te benadrukken dat het gedeeltelijk om een misverstand zou gaan. Google zou de Google Home op zijn vroegst eind 2016 naar Nederland brengen, omdat het bedrijf zich eerst volledig op de Verenigde Staten  wil richten.

Google onthulde Google Home tijdens Google I/O 2016. Home is een slimme spraakassistent voor in je huiskamer, die antwoord geeft op vragen en daarnaast afspraken voor je inplant. Google Nederland laat desgevraagd aan Android Planet weten dat Google Home sowieso naar Nederland komt, maar dat het nog niet zeker is wanneer. “Verwacht Google Home op zijn vroegst eind dit jaar in Nederland”, aldus Google.

Google Home Nederland

Hoewel het bedrijf zich in het begin eerst wil focussen op de Verenigde Staten, zal ondersteuning voor andere landen later volgen. Hier hoort Nederland dus ook bij, maar de grote vraag blijft of we straks ook in het Nederlands onze vragen aan Home kunnen stellen. Google zegt dat er momenteel nog wordt overwogen welke talen Home zal ondersteunen, en het dus lang niet zeker is dat Google Home Nederland straks verstaat.

Nederlandse taal-ondersteuning nog onduidelijk

Een belangrijk detail, want Google Home is juist zo gebruiksvriendelijk door het feit dat je er terloops een vraag aan kan stellen. Als je daarvoor speciaal in het Engels moet spreken, zou dat het gebruik van Home in de weg staan. Onlangs bleek dat de Google Home aan de binnenkant  de nodige overeenkomsten zou vertonen met de Google Chromecast. Dit zou goed nieuws voor de prijs van de slimme speaker kunnen betekenen, waardoor het een nog sterkere concurrent wordt van de Amazon Echo, die succesvol is in de Verenigde Staten.

Naast de komst van Google Home in Nederland laat Google ook weten dat de gloednieuwe chat-apps Duo en Allo nog steeds op de planning staan voor een Nederlandse release, in de loop van de zomer. Of dit aan het begin of het einde van de zomer is,  wil de techgigant nog niet zeggen.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Home
Google Home

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu