‘Google Pixel 3 onthulling op 9 oktober: dit weten we al over het toptoestel’

De Google Pixel 3 wordt waarschijnlijk op 9 oktober onthuld. Op het ‘Made by Google’-evenement presenteert de zoekgigant vermoedelijk verschillende nieuwe apparaten.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

‘Google Pixel 3 onthulling binnenkort’

Het evenement vindt op dinsdagavond 9 oktober plaats in New York, zo meldt het doorgaans betrouwbare Bloomberg. Google zelf heeft de datum nog niet bevestigd. Heel verrassend is de datum niet: eerdere Made by Google-evenementen vonden ook begin oktober plaats. Zo werden de Google Pixel 2, Pixel 2 XL en Home Mini vorig jaar op 4 oktober onthuld.

Google Pixel 3 aankondiging

Googles volgende smartphone is waarschijnlijk de ster van het evenement. Van de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL zijn veel details al uitgelekt in de voorbije weken. Enkele Russische handelaren zouden het toestel al op de zwarte markt verkopen. Daardoor is het design al aardig bekend. Het ontwerp is vergelijkbaar met de Pixel 2, met een tweekleurige achterkant. Het scherm is voorkantvullend, met een vrij forse inkeping bovenaan het beeld.

Made by Google 2018 verwachtingen

Wat er verder precies tijdens Made by Google gepresenteerd wordt, is nog onbekend. Een verbeterde Chromecast ligt voor de hand, en het bedrijf zou ook werken aan nieuwe laptops, speakers en andere slimme apparaten.

Op het evenement horen we hopelijk ook of de Google Pixel dit jaar wél in Nederland verschijnt. Vorige toestellen in de reeks worden officieel niet in Nederland verkocht, al zijn er enkele webwinkels die de Pixels als grijze import aanbieden. Het lijkt er echter op dat Google vanaf dit jaar meer eigen hardware in Nederland verkoopt. Zo heeft men al toegezegd dat de Google Home in Nederland voor het einde van het jaar verschijnt. Hopelijk worden er gelijk enkele smartphones meegepakt.

Het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.