Huawei P10 en P10 Lite-update beschikbaar: dit is er nieuw

Thomas Haenen
3 oktober 2017, 16:48
2 min leestijd
Huawei P10 en P10 Lite-update beschikbaar: dit is er nieuw

Bezitters van de Huawei P10, P10 Lite en P10 Plus kunnen aan de slag met een grote update. Deze introduceert een clouddienst, bellen via 4G en andere nieuwe features.

Lees verder na de advertentie.

Huawei P10-update beschikbaar

Huawei voorziet zijn belangrijkste smartphones in één klap van verschillende nieuwe features, met een update die vanaf deze week in Nederland wordt uitgerold. Zowel de Huawei P10, als de goedkopere P10 Lite en grotere P10 Plus kunnen nu de B171-update installeren. Je krijgt automatisch een notificatie zodra de software klaarstaat voor jouw smartphone. Handmatig controleren kan door bij de instellingen naar ‘Systeemupdate’ te zoeken.

Let op: de update is zo’n 570MB groot. Download deze dus alleen over een wifi-verbinding, tenzij je over een grote databundel beschikt. Omdat de software geleidelijk wordt uitgerold, kan het enkele dagen tot zelfs weken duren voor deze voor jouw smartphone beschikbaar is.

Cloud, VoLTE en meer

Na installatie krijg je onder andere toegang tot Huawei Mobile Cloud, de nieuwe online opslagdienst van het Chinese bedrijf. Gebruikers krijgen 5GB om online bestanden op te slaan. Zo kun je automatisch backups van al je foto’s uploaden, of een online kopie maken van je contacten, agendagegevens en mails. Natuurlijk kun je ook zelf bestanden selecteren om te uploaden. Je gegevens worden opgeslagen op Europese servers, en voldoen dus aan alle EU-wetgeving op het gebied van privacy.

Ook nieuw is ondersteuning voor bellen via wifi of 4G. Steeds meer Nederlandse providers bieden ondersteuning voor de nieuwe technologie, en nu kun je er ook op dit drietal Huawei-smartphones mee aan de slag. Met bellen via wifi heb je beter bereik, en helderder geluid tijdens het bellen.

→ Lees ook: zo werkt bellen via wifi of 4G

Tot slot zijn er een aantal kleinere aanpassingen doorgevoerd. De camera-app heeft nu een optie voor 3D-panorama’s, bugs met de weergave van tekst zijn opgelost en het instelproces is verbeterd. Ook de Android-beveiligingsupdate van september zit bij de nieuwe software, zodat je tegen veel mogelijke Android-kwetsbaarheden beschermd bent.

De update brengt nog geen Android 8.0 naar Huawei’s smartphones. De Chinese fabrikant heeft nog geen plannen bekendgemaakt voor die update. Naar verwachting rolt Oreo pas op zijn vroegst eind 2017 of begin volgend jaar uit naar de Huawei P10.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Bron afbeelding: DroidApp
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P10
Huawei P10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu