LG overweegt een notch, maar fans zeggen nee

Thomas Haenen
30 maart 2018, 9:43
2 min leestijd
LG overweegt een notch, maar fans zeggen nee

LG overweegt zijn volgende smartphone van een notch te voorzien, zo blijkt uit een verzoek aan fans om feedback. Het overgrote deel van die fans reageerde niet heel positief op deze suggestie.

Lees verder na de advertentie.

Feedback voor LG G7 notch gevraagd

Bronnen suggereren al een tijdje dat LG zijn volgende vlaggenschip voorziet van een notch. Uitgelekte afbeeldingen van de LG G7 tonen een kleine inkeping bovenaan het scherm, met ruimte voor de selfiecamera en enkele sensoren. Hoewel het bedrijf officieel nog niets loslaat over de nieuwe smartphone, suggereert een post op Reddit dat het bedrijf de inkeping mogelijk heroverweegt.

Op Reddit verscheen een post van een account met de naam ‘LG_Support’, die door moderators van de online community al gauw geverifieerd werd echt te zijn. “We hebben veel reacties over de ‘notch’ voorbij zien komen in de afgelopen weken,” zo leest de post. “We zouden graag meer feedback van onze gebruikers zien om te delen met het R&D-team. Wat denken jullie: liefde voor de notch, of is het not-ch your thing?”

Fans zijn tegen

Al snel stroomden er bijna duizend reacties binnen op de post, het merendeel negatief. Hoewel sommige gebruikers aangaven het vanuit een praktisch perspectief wel te begrijpen, gaven velen aan dat LG beter het voorbeeld van Samsung kan volgen. De Galaxy S9 heeft immers ook een voorkantvullend scherm, maar heeft zowel aan de boven- als onderkant nog een kleine zwarte balk zitten.

LG

Door een notch toe te voegen, volgt LG het voorbeeld van steeds meer smartphonemakers. De iPhone X en Essential Phone behoorden in 2017 tot de eerste toestellen met een inkeping in het beeld. Dit jaar hebben onder andere Huawei en Asus al het voorbeeld gevolgd, en topman Carl Pei maakte deze week bekend dat de OnePlus 6 ook een notch heeft.

De OnePlus 6 heeft een notch, en dit is waarom

Enkele uren later werd de post van LG opeens weer verwijderd. Waarom is onduidelijk, maar de grote hoeveelheid kritiek heeft er mogelijk iets mee te maken. De LG G7 wordt volgens sommige geruchten begin deze zomer onthuld; dan weten we of het bedrijf zich iets aantrekt van de negatieve feedback.

Lees het laatste nieuws over LG

Bron: Reddit
Bronnen afbeeldingen: TechnoBuffalo, TechnoBuffalo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G7 ThinQ
LG G7 ThinQ

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu