De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘LG maakt opvolger V10, onthulling in september’

Thomas Haenen
14 juli 2016, 17:33
2 min leestijd
‘LG maakt opvolger V10, onthulling in september’

LG brengt volgende maand mogelijk opnieuw een smartphone met twee schermen uit. Een opvolger van de LG V10  zou begin september gepresenteerd worden.

Lees verder na de advertentie.

LG V10  opvolger

LG zal de Android-smartphone vermoedelijk op technologiebeurs IFA voor het eerst aan de pers tonen. Het toestel moet begin september al in de winkels liggen, zo beweert het Koreaanse ETNews, en de beurs vindt ook in die periode plaats. De naam is nog onbekend, maar onder andere LG V11 en LG V20 liggen voor de hand.

lg v10 2

LG laat er geen gras over groeien: de V10 verscheen in december 2015 in Nederland en is dus nog geen jaar oud. De unieke smartphone was vooral in de Verenigde Staten aardig succesvol. In zes weken wist LG daar ruim 450.000 exemplaren van de V10 te verkopen. LG bracht onlangs nog een tweede smartphone met dubbele schermen uit, de X Screen. In onze X Screen review concludeerden we dat het extra scherm vooral een gimmick is die in de praktijk maar weinig toevoegt.

Het tweede scherm van de V10 en X Screen zit direct boven het eerste en is vrij compact. Notificaties, snelkoppelingen naar favoriete apps en de tijd kunnen getoond worden op dit kleine stukje display. Door het geringe formaat is het accuverbruik ook beperkt, waardoor het vrijwel altijd aan kan staan. Daardoor kun je zien of je iets gemist hebt op je toestel zonder gelijk de hele smartphone uit stand-by te halen.

Concurrentie met Samsung en Apple

De V10 was een high-end smartphone, met een groot 5,7 inch-scherm en een krachtige chipset van Qualcomm. Het toestel had bovendien een schokbestendige en waterdichte behuizing. De V20 zal vermoedelijk ook high-end specificaties bieden, al geeft de bron daar nog geen details over. Met zijn phabletformaat heeft de V20 waarschijnlijk stevige concurrentie: rond dezelfde tijd zullen ook de Galaxy Note 7 en iPhone 7 Plus verschijnen. Wil je meer weten over de V10, check dan onze uitgebreide LG V10 review.

Lees het laatste nieuws over LG

Bron: ETNews
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG V20
LG V20

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu