Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

’64-bit processor Nexus 8 wordt door Intel gemaakt’

Gijs Ettes
11 maart 2014, 10:30
1 min leestijd
’64-bit processor Nexus 8 wordt door Intel gemaakt’
Nexus 8 processor

De verwachting is dat de Nexus 8 niet wordt aangedreven door een Snapdragon-processor, maar juist door een quadcore Moorefield-cpu van Intel (64 bit) met een maximale kloksnelheid van 2,33GHz. De Nexus 8 processor wordt bijgestaan door  een krachtige gpu (PowerVR G6430) die ervoor zorgt dat het apparaat de concurrentie met de iPad Mini met gemak aankan.

De Nexus 8 is de vooralsnog onaangekondigde nieuwe Google-tablet die een slag groter is dan de Nexus 7, maar aanzienlijk kleiner dan de Nexus 10. Er is nog weinig bekend over de Nexus 8, maar mogelijk komt daar tijdens de Google I/O-conferentie, die plaatsvindt op 25 en 26 juni 2014, verandering in. Eerder gingen geruchten over een release in april, maar de kans is groot dat de tablet die datum niet gaat halen.

Lees verder na de advertentie.

Over de overige  Nexus 8  specificaties is weinig bekend. We vermoeden dat de tablet tenminste 2GB aan werkgeheugen en 16GB opslagruimte krijgt, maar dit kan zomaar ook meer zijn. Verder gokken we op twee camera’s, 4G-ondersteuning en een compact en licht design.

Nexus 8 release

De Nexus 8 wordt door Asus en Google ontwikkeld en is mogelijk kort na de Google I/O internationaal beschikbaar. Officiële informatie over de Nexus 8 release is echter nog niet beschikbaar, dus we houden een slag om de arm.

-> Lees ook ons uitgebreide artikel met de beste Android tablet apps

Lees ook meer over Android 64 bit en wat je er als gebruiker mee kunt!

Het laatste Nexus 8 nieuws op een rijtje

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Nexus 6
Motorola Nexus 6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu