De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Helaas: Android 11-update OnePlus 6(T) laat langer op zich wachten

Colin Baak
29 april 2021, 15:35
2 min leestijd
Helaas: Android 11-update OnePlus 6(T) laat langer op zich wachten

OnePlus heeft iets meer informatie gegeven over de Android 11-update voor de OnePlus 6 en 6T. Verwacht je een snelle uitrol, dan kom je van een koude kermis thuis. Het gaat namelijk nog een tijd duren voordat jij met de software aan de slag kunt.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 6 en 6T krijgen Android 11: nog even geduld

In een blogpost op het forum van OnePlus zijn details verschenen over de Android 11-update voor de OnePlus 6 en 6T. Zo wordt eind augustus voor beide toestellen een open bèta van Android 11 verwacht.

Die versie wordt dan uitvoerig getest, bugs worden geplet en later volgt de uiteindelijke versie voor alle gebruikers. Wanneer we die precies gaan zien is dus nog even de vraag, maar wel weten we nu dat het nog een tijd zal duren.

OnePlus 6 Android Pie-update

De OnePlus 6 werd op de markt gebracht met Android 8.1 (Oreo). De 6T werd in oktober 2018 gelanceerd met Android 9.0 (Pie). Vooral de update voor de OnePlus 6 is een fijne verassing. De fabrikant hanteert namelijk een beleid voor high-end smartphones waarin het twee jaar versie-updates uitbrengt en drie jaar beveiligingsupdates biedt.

OnePlus 9-serie en Android 12 komt er al aan

De meest recente smartphones van de fabrikant zijn de OnePlus 9 en 9 Pro, die standaard draaien op Android 11 en dus ook minimaal Android 12 en 13 krijgen. Momenteel is Google druk bezig met het testen van Android 12 en later dit jaar wordt de definitieve update verwacht. Als de 6 en 6T de uiteindelijke versie van Android 11 krijgen, is waarschijnlijk dus ook Android 12 al officieel uitgebracht.

We zijn natuurlijk uitvoerig aan de slag geweest met de OnePlus 9-serie. Zo check je onze OnePlus 9 review of al onze ervaringen met de OnePlus 9 Pro. Check dan ook onderstaande videoreview van het vlaggenschip van OnePlus. Daarin nemen we je in enkele minuten mee langs negen pluspunten van dat toestel.

OnePlus 9 Pro review: 9 pluspunten op een rij

Meer over OnePlus op Android Planet:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 6 Dualsim
OnePlus 6 Dualsim

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu