De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

OnePlus’ updatebeleid: drie jaar gegarandeerde beveiligingspatches

Thomas Haenen
28 juni 2018, 15:08
2 min leestijd
OnePlus’ updatebeleid: drie jaar gegarandeerde beveiligingspatches

Alle smartphones van OnePlus krijgen tot minimaal drie jaar na de release beveiligingsupdates. Het Chinese bedrijf geeft voor het eerst duidelijkheid over zijn updatebeleid.

Lees verder na de advertentie.

Dit is hoe lang OnePlus Android-updates blijven verschijnen

Elke OnePlus-smartphone krijgt tot twee jaar na de release grotere Android-updates, en drie jaar beveiligingsupdates, zo heeft de fabrikant bevestigd. Bovendien hanteert OnePlus altijd de releasedatum van de T-versie. Het beleid geldt voor alle toestellen sinds de OnePlus 3, die in de zomer van 2016 verscheen. Dat betekent dat die smartphone nog wordt beschermd tot eind 2019, drie jaar na de release van de OnePlus 3T.

OnePlus Android-updates

Bezitters van de OnePlus 5 en OnePlus 5T krijgen beveiligingsupdates tot eind 2020. Van de onlangs verschenen OnePlus 6 is nog geen T-versie beschikbaar, maar die wordt vermoedelijk later dit jaar aangekondigd. Beide toestellen worden dan tot eind 2022 bijgewerkt met beveiligingsupdates. De beveiligingspatches bieden bescherming tegen alle op dat moment bekende lekken en kwetsbaarheden in Android. Daarmee zijn de toestellen dus goed beschermd.

Tweemaandelijkse beveiligingsupdates

OnePlus heeft toegezegd dat alle ondersteunde toestellen één keer in de twee maanden een beveiligingsupdate krijgen. Google geeft deze zelf maandelijks vrij, maar het is aan fabrikanten hoe vaak en voor welke toestellen ze die uitbrengen. Zo kiezen veel fabrikanten ervoor om hun goedkopere smartphones slechts één keer per kwartaal bij te werken. Nokia rolt de beveiligingsupdates daarentegen juist maandelijks uit voor zijn volledige line-up.

Daarnaast heeft OnePlus twee jaar aan grotere Android-updates toegezegd. In de praktijk komt dat er waarschijnlijk op neer dat OnePlus-toestellen zo’n twee keer van nieuwe Android-versies voorzien worden. Dat lijkt voorheen al het officieuze beleid geweest te zijn.

Einde updates voor OnePlus 3 in zicht

De OnePlus 3T werd bijvoorbeeld oorspronkelijk gelanceerd met Android 6.0 (Marshmallow), met sindsdien twee updates naar Android 7.0 en 8.0. Er staat echter geen update naar Android P gepland. Die versie brengt Google pas dit najaar uit, als de ondersteuningsperiode is verlopen.

OnePlus was al vrij goed in het regelmatig en consistent updaten van zijn Android-smartphones. De fabrikant had echter geen officieel updatebeleid. Omdat steeds meer consumenten willen weten wat ze kunnen verwachten, wordt er vaker duidelijkheid verschaft. Zo heeft Motorola onlangs zijn updatebeleid verduidelijkt, terwijl Samsung voor de rechter werd gesleept door de Consumentenbond omdat het te weinig updates zou uitbrengen. Op de website van Samsung is wel duidelijk te zien tot wanneer telefoons minimaal worden ondersteund.

Het laatste nieuws over OnePlus

Bron: OnePlus
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 3T
OnePlus 3T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu