OnePlus verbetert updatebeleid: tot vijf jaar ondersteuning voor telefoons – update

Mike Peek
30 november 2022, 10:53
2 min leestijd
OnePlus verbetert updatebeleid: tot vijf jaar ondersteuning voor telefoons – update

Goed nieuws: OnePlus verbetert zijn updatebeleid. ‘Geselecteerde modellen’ die vanaf 2023 verschijnen, krijgen vier nieuwe Android-versies en vijf jaar lang beveiligingspatches.

Lees verder na de advertentie.

Update 30 November, 14.21:

Alle smartphonemerken die onder BBK Electronics vallen, zouden dit updatebeleid gaan hanteren voor hun vlaggenschepen. Het gaat naast OnePlus dus ook om Oppo en Vivo (dat momenteel niet in Nederland actief is).

Originele bericht:

Updatebeleid OnePlus op de schop: dit moet je weten

Vind je het belangrijk dat een smartphone lekker lang meegaat? Dan is een goede software-ondersteuning essentieel. OnePlus kondigde op een eigen evenement aan dat het zijn updatebeleid verbetert. Vanaf 2023 voorziet het bedrijf ‘geselecteerde modellen’ van vier nieuwe Android-versies. Daarnaast mag je rekenen op vijf jaar beveiligingspatches, die hackers buiten de deur moeten houden.

OnePlus zegt er nog niet bij om welke smartphones het precies gaat. Daar kunnen we wel naar raden: vermoedelijk profiteren alleen high-end toestellen als de OnePlus 11 van het nieuwe updatebeleid. Die telefoon draait uit de doos waarschijnlijk op Android 13 en krijgt in de toekomst dus ook Android 14 tot en met 17.

OnePlus 10T review
De OnePlus 10T valt helaas buiten de boot

Let op: het gaat echt alleen om smartphones die vanaf 2023 op de markt komen. Huidige topmodellen als de OnePlus 10 Pro en OnePlus 10T vallen helaas buiten de boot. Die krijgen zoals vorig jaar beloofd drie nieuwe Android-versies en vier jaar lang beveiligingspatches.

Over goedkopere smartphones als de OnePlus Nord 2T rept het bedrijf met geen woord. We gaan er daarom vanuit dat het updatebeleid voor deze modellen niet verandert. Dat zou betekenen dat ook de OnePlus Nord 3, die waarschijnlijk volgend jaar uitkomt, slechts twee nieuwe Android-versies krijgt en drie jaar lang beveiligingsupdates. De goedkoopste telefoons, zoals de OnePlus Nord CE 3, blijven vermoedelijk steken op één Android-upgrade en twee jaar beveiligingspatches.

Steeds meer fabrikanten bieden lange ondersteuning

Android-fabrikanten bieden een steeds langere ondersteuning voor hun smartphones. Ook Samsung voorziet zijn duurdere telefoons van vier nieuwe Android-versies en vijf jaar lang beveiligingspatches. Google zelf doet het met drie grote upgrades en eveneens vijf jaar beveiligingsupdates bijna net zo goed.

Andere bedrijven verbeteren hun beleid ook, maar er blijven grote verschillen bestaan. Ben je benieuwd hoelang het toestel van jouw keuze ondersteund wordt? Check dan ons overzicht waarin we het updatebeleid van Android-fabrikanten vergelijken!

Lees het laatste nieuws over OnePlus:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 11
OnePlus 11

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu