Gerucht: Samsung werkt aan smartphone met uitschuifbare frontcamera

Wouter Nijsen
4 februari 2019, 9:38
1 min leestijd
Gerucht: Samsung werkt aan smartphone met uitschuifbare frontcamera

Mogelijk werkt Samsung aan een smartphone met een uitschuifbare frontcamera. Hierdoor wordt een notch of cameragaatje overbodig, en kan de hele voorkant daadwerkelijk uit scherm bestaan.

Uitschuifbare frontcamera voor Galaxy A90

De Chinese smartphonelekker Ice Universe laat op Twitter weten dat de Galaxy A90 de eerste Samsung-smartphone wordt met een uitschuifbare frontcamera. Deze techniek kennen we van de Vivo Nex, een telefoon die sinds eind vorig jaar ook in Nederland te koop is. Wil je een selfie maken of videobellen, dan komt er een klein vierkantje met de selfiecamera uit de behuizing geschoven. Ben je klaar, dan verdwijnt de module weer in de behuizing.

Hierdoor hoeft er geen notch of een cameragat worden toegevoegd, waar de frontcamera in verwerkt kan worden. Het is onduidelijk wanneer de vermeende Galaxy A90 wordt aangekondigd, maar het zou de opvolger moeten zijn van de Galaxy A9. Dit toestel – met vier camera’s aan de achterkant – werd eind vorig jaar pas uitgebracht en daarom lijkt het nog wel eventjes te duren voordat Samsung met de A90 komt.

De Zuid-Koreaanse fabrikant voorziet zijn komende toestellen bovendien voorlopig van een cameragat in het display. De Samsung Galaxy S10, S10 Plus en S10e hebben wel zo’n gaatje rechtsboven in het scherm, en worden op 20 februari gepresenteerd. Samsung probeert op zijn midrange en high-end toestellen de notch te vermijden, maar introduceerde onlangs met de Galaxy M-reeks wel de eerste toestellen met een (weliswaar kleine) inkeping.

Lees verder: Samsung introduceert Galaxy M-reeks met grote accu en flink scherm

Het laatste nieuws over Samsung

Bron afbeelding: TrendingLeaks
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy A80
Samsung Galaxy A80

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu