Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Deze 5 zaken weten we al over de Samsung Galaxy Note 8

Thomas Haenen
13 juli 2017, 15:27
3 min leestijd
Deze 5 zaken weten we al over de Samsung Galaxy Note 8

Over iets meer dan een maand wordt waarschijnlijk de Samsung Galaxy Note 8 onthuld. Maar welke geruchten zijn tot nu toe het meest geloofwaardig?

Lees verder na de advertentie.

1. Er komt een Galaxy Note 8

Natuurlijk zouden we niet over de Samsung Galaxy Note 8 schrijven als de smartphone niet bestond. Toch was het lange tijd onzeker of een nieuwe Note ooit zou verschijnen. Na het debacle rondom de ontploffende Galaxy Note 7 leek de merknaam immers beschadigd. Met een knap staaltje crisismanagement en een hernieuwde focus op veiligheid lijkt de Note 8 echter klaar voor het grote publiek.

Toch zal Samsung mogelijk nog flink hard aan de kar moeten trekken, vooral in Nederland. De laatste Note die hier verscheen dateert namelijk alweer uit 2014. Zowel de Galaxy Note 5 als de Galaxy Note 7 wisten nooit ons land te bereiken. Hoewel de Galaxy S8 het hier behoorlijk goed doet, moet Samsung de gemiddelde Nederlander nog even overtuigen dat we zin hebben in de stylus en het grotere scherm. Als onderstaande geruchten kloppen, moet dat vermoedelijk aardig lukken.

2. Grote gelijkenissen met de Galaxy S8

Van de Galaxy Note 8 zijn nog nauwelijks afbeeldingen gelekt. Toch hebben we een aardig idee van hoe het toestel eruit gaat zien. Het design is waarschijnlijk vrijwel gelijk aan de Samsung Galaxy S8. Een grote verrassing is dat overigens niet, want het voorkantvullende scherm van dat toestel is nog altijd ontzettend mooi.

galaxy note 8 geruchten

Ook de glazen achterkant is hetzelfde gebleven. Het is Samsung waarschijnlijk niet gelukt de vingerafdrukscanner in het scherm te stoppen. Hoewel dat oorspronkelijk al gepland was voor de Galaxy S8, blijkt het nog altijd voor schermproblemen te zorgen. Wel is er iets meer ruimte gemaakt voor de scanner, die nu naast de camera zit.

3. Maar krachtiger, en met S Pen

Aan de binnenkant wordt er flink wat verbeterd, zo is de verwachting. De Galaxy Note 8 heeft mogelijk een krachtige Exynos 8896- of Snapdragon 836-chip. Die biedt net wat meer rekenkracht dan de chip in de Galaxy S8. Ook is er meer werkgeheugen (6GB in plaats van 4GB), en mogelijk zelfs een upgrade naar 128GB opslagruimte ingebouwd.

Maar misschien nog wel belangrijker: de S Pen. Samsungs stylus kan niet alleen gebruikt worden voor aantekeningen, maar ook voor handige snelkoppelingen. Met een druk op de knop kun je makkelijk een deel van het scherm uitsnijden voor screenshots. Of hou je favoriete apps in de buurt door ze in het Air Command-menu te stoppen. Het is nog onduidelijk welke verbeteringen de S Pen krijgt, maar dat de stylus wordt meegeleverd, staat vrijwel vast.

4. Eerste Samsung-toestel met dubbele camera

Een dubbele camera op je smartphone is inmiddels geen grote verrassing meer. Van de Huawei P10 tot de LG G6 tot de OnePlus 5: allemaal hebben ze een extra lens achterop. Voor Samsung is het echter ongehoord. De fabrikant heeft nog altijd geen smartphones met dubbele camera’s. Daar komt met de Galaxy Note 8 verandering in.

Het bedrijf kondigde onlangs al de nieuwe ISOCELL dual-beeldsensor aan, die waarschijnlijk in de Note 8 zit. De sensor bestaat uit twee cameralenzen met een diafragma van f/1.2. Eén lens schiet in kleur, de ander enkel in zwart-wit. Het idee daarachter is dat de twee beelden gecombineerd worden, wat voor meer details en scherper beeld zorgt. Dat verbetert de beeldkwaliteit in situaties met weinig licht.

5. Releasedatum en adviesprijs

De meeste bronnen zijn het er inmiddels over eens dat de Samsung Galaxy Note 8 eind augustus wordt onthuld. Dat is in lijn met eerdere toestellen uit de Note-reeks. Bovendien is Samsung daarmee Apple net iets te snel af. De iPhone 8, de grootste rivaal voor de Note 8, wordt begin september gepresenteerd. Een precieze aankondigingsdatum is nog onbekend, al spreken sommige bronnen over woensdag 23 augustus.

De verwachting is dat de Galaxy Note 8 vervolgens halverwege september te koop is. Van de adviesprijs zul je, als de geruchten kloppen, waarschijnlijk even schrikken: 999 euro. Dit is 200 euro meer dan de adviesprijs van de Galaxy S8, en zelfs bijna 400 euro meer dan het bedrag waarvoor je dat toestel nu in huis haalt. Samsung moet van goeden huize komen om dat prijsverschil te rechtvaardigen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 8
Samsung Galaxy Note 8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu