Officieel: Samsung presenteert Galaxy S10 op 20 februari

Wouter Nijsen
10 januari 2019, 16:02
2 min leestijd
Officieel: Samsung presenteert Galaxy S10 op 20 februari

Samsung heeft bekendgemaakt wanneer zijn nieuwe vlaggenschip, de Galaxy S10, wordt gepresenteerd. Op 20 februari vindt een Unpacked-event in San Francisco plaats, waar het nieuwe toptoestel aan de wereld wordt getoond.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S10 presentatie is al snel

Vorig jaar koos Samsung voor een presentatie tijdens het Mobile World Congress in Barcelona, waar we de Galaxy S9 en S9 Plus voor het eerst zagen. Dit jaar organiseert de Zuid-Koreaanse fabrikant een evenement op woensdag 20 februari, een paar dagen voordat de grote technologiebeurs van start gaat. Hierdoor heeft Samsung alle aandacht die dag op zichzelf gericht, en zitten de presentaties van andere fabrikanten niet ‘in de weg’.

De persconferentie is op 20 februari via de website van Samsung te volgen, en vermoedelijk komt er ook een livestream op YouTube. Naast de reguliere Galaxy S10 krijgen we hoogstwaarschijnlijk ook de grotere Galaxy S10 Plus te zien, alsmede de kleinere en goedkopere Galaxy S10E. Over de prijzen en release van de Samsung-smartphones is nog weinig bekend, al is het aannemelijk dat ze in maart in de winkels liggen.

Wat we weten over de Galaxy S10

De afgelopen weken is al het nodige over de Galaxy S10 gelekt. Zo weten we dat het toestel een groter scherm krijgt met dunnere randen. Om een voorkantvullender scherm mogelijk te maken, zit de selfiecamera verwerkt in een gaatje in het scherm. Bij de Galaxy S9 en S9 Plus zit nog een flinke rand aan de boven- en onderkant van het display. De reguliere S10 heeft een enkele frontcamera, de S10 Plus beschikt over twee cameralenzen aan de voorkant.

Aan de achterkant van de S10 zit een driedubbele camera, die weer betere foto’s maakt dan zijn voorganger. Volgens geruchten hebben de S10, S10 Plus en S10E ook grotere accu’s van respectievelijk 3500, 4000 en 3100 mAh. Verder is het vlaggenschip voorzien van een vingerafdrukscanner in het scherm, krachtigere hardware, Android Pie met de OneUI-skin en verbeterde gezichtsherkenning.

→ Meer weten? Check het Samsung Galaxy S10 geruchten-overzicht

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu