De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung rolt Android 8.0-update voor Galaxy S8 uit in Nederland

Rick van der Veer
28 februari 2018, 8:38
2 min leestijd
Samsung rolt Android 8.0-update voor Galaxy S8 uit in Nederland

Nadat de update was stopgezet en weer hervat, is de Android 8.0-update voor de Galaxy S8 nu eindelijk uit in Nederland. De software is te downloaden op zowel de Galaxy S8 als de S8 Plus.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S8 Android 8.0 beschikbaar in Nederland

Samsung Galaxy S9 Android 8.0 Nederland

De Android 8.0 (Oreo)-update werd ongeveer een week geleden definitief vrijgegeven voor de Galaxy S8. Aan het begin van de maand startte de uitrol eigenlijk al, maar die werd stopgezet na onverwachte problemen. Sommige gebruikers meldden dat hun Galaxy S8 last kreeg van spontaan herstarten door de update. Samsung pauzeerde de uitrol vervolgens, om verdere problemen te voorkomen.

De bugs zijn volgens Samsung opgelost, en de update rolt nu uit in Nederland. De update weegt zo’n 1,4GB: we raden je dus aan om ‘m via wifi binnen te halen. Je Galaxy S8 of Galaxy S8 Plus geeft je vanzelf een notificatie als de update voor je klaarstaat. Je kunt ook handmatig naar updates zoeken, door in de Instellingen-app naar ‘Over deze telefoon’ te gaan en op ‘Software-update’ te tikken.

Heeft jouw Galaxy S8 toch de defecte update ontvangen? Dan hoef je je geen zorgen te maken. Samsung rolt hoogstwaarschijnlijk nog een kleinere update uit, die het spontane herstarten alsnog verhelpt.

Nieuw in Android 8.0 (Oreo)

Met de update krijg je toegang tot alle nieuwe functies van Android 8.0 op je Galaxy S8. Zo is er een picture-in-picture-modus toegevoegd, zodat je video’s kunt kijken vanuit iedere app, en worden notificaties gegroepeerd in kanalen. Daarnaast gaat je accu langer mee, door verbeteringen in hoe apps in standby-modus staan. Daarnaast helpt Autofill met het automatisch invullen van wachtwoorden.

Ook werkt de update je toestel bij naar Samsung Experience 9.0. Met de nieuwste software van Samsung kun je meer zaken aan het toetsenbord aanpassen, krijgt Bixby meer mogelijkheden en kun je twee versies van losse apps naast elkaar draaien (zoals twee WhatsApp-accounts). De Android-skin heeft daarnaast dezelfde look gekregen als de software op de Galaxy S9, die afgelopen zondag werd aangekondigd.

Samsung Galaxy S9-aankondiging

Afgelopen zondag werd de opvolger van de Galaxy S8 aangekondigd op het Mobile World Congress in Barcelona. Op het evenement mochten we alvast even spelen met de Galaxy S9 en zijn grotere broer, de S9 Plus. In onze Galaxy S9 hands-on lees je onze eerste ervaringen met het toestel. Ook kun je onze Galaxy S9-video checken, waarin we je alles vertellen over Samsungs nieuwe vlaggenschip.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron afbeelding: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu