De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze Sony-toestellen krijgen een Android 8.0 (Oreo)-update

Wouter Nijsen
1 september 2017, 8:26
2 min leestijd
Deze Sony-toestellen krijgen een Android 8.0 (Oreo)-update

Sony maakte gisteren bekend dat de nieuwe Xperia XZ1 en Xperia XZ1 Compact standaard Android 8.0 (Oreo) hebben. Het bedrijf laat nu ook weten welke andere toestellen de update krijgen.

Lees verder na de advertentie.

Sony Android 8.0-update

Hoewel de nieuwste smartphones van Sony op Oreo draaien, zijn er een boel toestellen die nog op Android 7.0 (Nougat) draaien. In een blog zet het bedrijf op een rijtje welke toestellen sowieso een update naar Android 8.0 (Oreo) krijgen. Heb je één van de onderstaande smartphones, dan kun je de nieuwe Android-versie verwachten.

Helaas is het nog onduidelijk wanneer de smartphones precies worden geüpdatet. Vaak krijgen de toptoestellen, zoals de Xperia XZ Premium en Xperia XZ, al eerste een update, waarna ‘oudere’ of minder krachtige smartphones volgen. Mogelijk maakt Sony in de toekomst precieze releasedata bekend.

Dit is nieuw in Android Oreo

Hoewel Android Oreo op het eerste gezicht geen grote nieuwe features introduceert, is de update zeker de moeite waard. Nieuw is bijvoorbeeld Google Play Protect, waarmee het besturingssysteem voorkomt dat je malware en schadelijke apps downloadt. Daarnaast kun je aan de slag met de autofill-functie, die ervoor zorgt dat Android gebruikersnamen en wachtwoorden automatisch onthoudt.

Verder brengt Oreo de zogeheten notificatiekanalen, waarmee je preciezer kunt aangeven welke notificaties je ontvangt. Bovendien is het mogelijk om meldingen te snoozen, zodat je ze op een later tijdsstip ontvangt. Verder laat Oreo je smartphone een stukje sneller opstarten, werken apps vlotter en gaat het besturingssysteem slimmer om met het selecteren, kopiëren en zoeken van tekst. In onze Android 8.0 (Oreo) review lees je alles over de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem.

Lees ook het laatste nieuws over Sony

Bron: Sony
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu