Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Sony werkt aan Xperia XA2 Ultra: onthulling in februari’

Erwin Vogelaar
30 december 2017, 14:21
2 min leestijd
‘Sony werkt aan Xperia XA2 Ultra: onthulling in februari’

Sony werkt aan een opvolger van de Xperia XA1 Ultra. De Xperia XA2 Ultra wordt waarschijnlijk in februari officieel onthuld. Dit zijn de eerste geruchten.

Lees verder na de advertentie.

Sony Xperia XA2 Ultra geruchten

Hoewel we deze week voornamelijk terugkijken naar 2017, hebben we ook al zin in 2018. Zeker februari wordt een interessante maand door het Mobile World Congress. Daar worden namelijk weer een hoop nieuwe smartphones onthuld. Eentje is waarschijnlijk de Xperia XA2 Ultra, de opvolger van de XA1 Ultra.

Het toestel duikt op in het certificatiesysteem van Maleisië. Hier krijgt de smartphone het modelnummer H4233. Dit nummer is belangrijk, want het is afgelopen september al opgedoken in een benchmark van GFXBench. Uit deze benchmark bleek dat het gaat om een flink toestel met een 6 inch-scherm. Onder de kap zit een Snapdragon 630-chip, 4GB RAM en 64GB opslagruimte.

xperia xa2 ultra geruchten

Aan de achterkant van het toestel moet een 21 megapixel-camera zitten. De 15 megapixel-camera aan de voorkant is voor selfies. Het toestel moet tevens uit de doos direct op Android 8.0 (Oreo) draaien. Neem deze specs wel met een korrel zout, want het gaat nog puur om geruchten.

Voorganger Xperia XA1 Ultra kwam in de lente van 2017 uit. Het midrange-toestel viel op door het grote naadloze 6 inch-scherm. De XA1 Ultra was onderdeel van een serie aan toestellen die tijdens MWC 2017 werden onthuld: de Xperia XA1, Xperia XZ Premium en de Xperia XZs. Een flink aantal smartphones om uit te kiezen dus. We zijn daarom benieuwd wat Sony begin 2018 tijdens MWC laat zien. Eerder kregen we al een blik op enkele toestellen die Sony in 2018 uitbrengt.

Meer tijdens MWC 2018

De geruchten rond het Mobile World Congress in februari volgen elkaar in een rap tempo op. Zo verwachten we onder andere aankondigingen van de Samsung Galaxy S9, OnePlus 6 en Huawei P11. Wil je op de hoogte blijven over de geruchten en aankondigingen rond deze toestellen? Vergeet je dan niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief en ontvang updates in je inbox.

Lees het laatste nieuws over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia XA2 Ultra
Sony Xperia XA2 Ultra

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu