Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Verschillende toestellen tonen 5G-statusicoon, maar dat klopt niet – update

Colin Baak
26 juni 2020, 9:07
2 min leestijd
Verschillende toestellen tonen 5G-statusicoon, maar dat klopt niet – update

De Poco F2 Pro en andere toestellen tonen in de statusbalk bij sommige providers een 5G-icoon weer. Dit terwijl de toestellen momenteel helemaal geen 5G-ondersteuning bieden van Nederlandse providers.

Lees verder na de advertentie.

Toestellen hebben nog geen 5G in Nederland

Poco F2 Pro-software
5G-icoon bij Poco F2 Pro

Update 27-06-2020 13:37: Het onderstaande artikel is aangepast met een reactie van provider T-Mobile. Ook speelt deze issue bij toestellen van meerdere fabrikanten en niet alleen bij Xiaomi, zoals in het oorspronkelijke bericht genoemd stond.

Dat meldt Tweakers aan de hand van een vraaggesprek met Xiaomi en verschillende providers. De site schrijft dat er onterecht een 5G-icoon wordt weergegeven bij verschillende providers, waaronder Vodafone en T-Mobile. De Poco F2 Pro biedt echter alleen ondersteuning voor de 3,5GHz-band in Nederland, een frequentie die hier pas over jaren actief wordt. Datzelfde geldt voor toestellen uit de OnePlus 8-serie en de Oppo Find X2 Pro.

Xiaomi zegt dat de de smartphones alleen een 4G-verbinding heeft. Wel geeft het bedrijf toe dat het wel laten zien van het icoontje tot verwarring kan leiden. Ook tijdens het schrijven van de Android Planet Poco F2 Pro review was dat het geval. Op sommige plekken in Nederland was er inderdaad een 5G-icoon te zien in combinatie met een Vodafone-simkaart.

Een instelling van het losse X55-modem van de Snapdragon 865-processor zorgt voor de weergave van dat icoon. Xiaomi is hiervan op de hoogte en ook providers Vodafone en T-Mobile hebben hier een reactie op gegeven aan Tweakers.

Volgens Vodafone is het inderdaad mogelijk dat er een 5G-icoon te zien is, terwijl de telefoon echter verbonden is met 4G. T-Mobile is op de hoogte van deze issue en zegt dat een aankomende software-update dit binnenkort verhelpt. Xiaomi noemt tot slot nog dat mensen beter zullen begrijpen waarom het zo werkt, als 5G wat meer ingeburgerd is.

Specificaties Poco F2 Pro

De Poco F2 Pro heeft een Nederlandse vanafprijs van 599 euro. Voor dat bedrag krijg je een toestel dat aangedreven wordt door de Snapdragon 865-chip. Het basismodel heeft 6GB RAM en 128GB niet uitbreidbare opslag.

Het scherm van 6,67 inch wordt niet onderbroken door een selfiecamera, want die schuift uit het toestel. Dankzij het amoled-paneel met hoge resolutie ziet alles op het scherm er prima uit. De ververssnelheid van het scherm ligt echter nog op 60 keer per seconde, waardoor je niet zo vloeiend door de interface scrolt als bij concurrerende smartphones.

Xiaomi Poco F2 Pro review: krachtig en betaalbaar, met duidelijke concessies

Door de uitschuifbare selfiecamera en de accu van 4700 mAh weegt het toestel 219 gram. Op de achterzijde zijn vier camera’s te vinden, waarbij de primaire camera een resolutie heeft van 64 megapixel. Daarnaast is een koptelefoonaansluiting en infraroodpoort aanwezig. Draadloos opladen is niet van de partij, maar snel bedraad opladen via de usb c-poort is dat wel.

Meer weten over Xiaomi:

Bron: Tweakers
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 8 Dualsim
OnePlus 8 Dualsim

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu