Sony start uitrol Android 7.0-update voor Xperia X en X Compact

Rick van der Veer
19 december 2016, 17:11
2 min leestijd
Sony start uitrol Android 7.0-update voor Xperia X en X Compact

Sony is begonnen met het uitrollen van de update naar Android 7.0 Nougat voor de Xperia X en X Compact. De Xperia X Android 7.0-update brengt alle grote features van Nougat naar de twee toestellen.

Lees verder na de advertentie.

Xperia X Android 7.0-update

De uitrol van Android 7.0 Nougat voor de Sony Xperia X en Xperia X Compact is eindelijk van start gegaan. Voor nu krijgt een beperkt aantal regio’s de update, maar deze lijst wordt in de komende dagen steeds verder uitgebreid. Ons land valt niet onder de eerste regio’s waar de update uitrolt, maar Nederlandse gebruikers zullen in de komende weken vanzelf een update-notificatie te zien krijgen.

Met de update krijgen de Xperia X en X Compact toegang tot alle nieuwe features van Android 7.0. Dit betekent dat beide toestellen nu gebruik kunnen maken van de verbeterde Doze-functie, de splitscreenmodus en het snel schakelen tussen twee apps door te dubbeltikken op de app-knop. Daarnaast is het notificatiescherm uitgebreid. Je kunt nu meer handelingen uitvoeren zonder het notificatiescherm te verlaten.

Overzicht: deze toestellen krijgen de Android 7.0-update

Meer over de Sony Xperia X en Xperia X Compact

De Xperia X-serie aan smartphones werd begin 2016 gepresenteerd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. De Xperia X was een iets minder krachtig vlaggenschip, terwijl de Xperia X Compact de lijn der kleine smartphones van de Japanse firma moest doorzetten. Deze toestellen waren beiden uitgerust met een relatief bescheiden processor, wat vooral liefhebbers van de Compact-serie tegenstond. De Xperia X Performance werd wél uitgerust met de krachtige hardware van een vlaggenschip. Deze smartphone kreeg eerder al de Android 7.0-update.

De Sony Xperia X haal je tegenwoordig voor circa 359 euro in huis. In het overzicht hieronder vind je de beste deals voor een Xperia X met abonnement of de Xperia X los. Meer over het toestel lees je in onze uitgebreide review.

Sony Xperia X

Sony Xperia X prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Sony Xperia X prijzen. Bekijk alle Sony smartphones.

Alle Sony smartphones met prijzen

Ben je op zoek naar een compact Android-toestel, dan is de Xperia X Compact één van de weinige opties (check ook onze Xperia X Compact review). De smartphone haal je momenteel voor 425 euro in huis, terwijl je ‘m ook in combinatie met een abonnement kunt kopen. Check hiervoor het overzicht hieronder.

Sony Xperia X Compact

Sony Xperia X Compact prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Sony Xperia X Compact prijzen. Bekijk alle Sony smartphones.

Alle Sony smartphones met prijzen

Lees het laatste nieuws over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia X
Sony Xperia X

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu