De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Tip: zo pas je het thuisscherm aan van Android Auto

Colin Baak
6 juli 2022, 13:15
2 min leestijd
Tip: zo pas je het thuisscherm aan van Android Auto

Het is mogelijk om het thuisscherm van Android Auto aan te passen. Zo heb je zelf een stuk meer invloed over hoe het dashboard-display in de auto eruit komt te zien. Hoe dat werkt, check je in deze tip.

Lees verder na de advertentie.

Aanpassen thuisscherm Android Auto

Android Auto is de software van Google om te gebruiken in de auto. Zo kun je ermee navigeren, maar ook muziek mee afspelen of berichten verzenden. Om het er niet overal hetzelfde uit te laten zien is het mogelijk om je thuisscherm aan te passen met bijvoorbeeld een zelfgekozen achtergrond.

Ook stel je in welke apps je wil zien op je thuisscherm, maar ook in welke volgorde. Applicaties die je vaak gebruikt zet je zo bovenaan, zodat je ze makkelijker kunt starten. Gebruik je een app weinig of helemaal niet, dan vink je ‘m uit of zet je ‘m wat lager op het scherm.

Stappenplan: zo verander je het thuischerm van Android auto

  1. Open de instellingen op je smartphone;

  2. Ga naar ‘Verbonden apparaten’;

  3. Tik onderaan het scherm op ‘Verbindingsvoorkeuren’;

  4. Scrol naar ‘Android Auto’ en tik daarop;

  5. Tik op ‘Launcher aanpassen’;

  6. Stel daar de aanpassingen in die je wil zien.

Zo is er een optie om de alfabetische volgorde aan te houden, waarbij de voorgestelde apps bovenaan staan. Wil je dat niet, kies dan voor een aangepaste volgorde. Als je een app wil verplaatsen dan houd je de zes puntjes vooraan ingedrukt en sleep je ‘m naar de gewenste positie. Wil je een applicatie helemaal niet weergeven in het dashboard, vink dan het vierkantje even uit.

Algemene(re) instellingen Android Auto

Android Auto - instellingen

Klaar met het aanpassen van het thuisscherm? Check dan ook nog even de algemene instellingen. Zo schakel je daar ook de ‘Hey Google’-detectie in of uit of kies je ervoor om media automatisch verder te laten spelen als je weer gaat rijden. Daarnaast vind je daar de snelkoppeling naar Google Assistent, waar je vervolgens ook weer van alles over kunt instellen. Denk daarbij aan je thuis- of werklocatie, handige plaatsen waar je vaak naartoe navigeert.

In het menu vind je nog een handjevol andere instellingen. Zo kun je ervoor kiezen om weersinformatie wel of niet te tonen, berichtmeldingen op het scherm te laten zien of om een geluidje af te spelen bij een binnenkomende melding. Tot slot is daar de optie te vinden om draadloos Android Auto te activeren of niet. Android Auto draadloos gebruiken is mogelijk vanaf Android 11.

Meer over het Android Auto-maandthema van juli 2022:

Je leest een artikel dat eerder op onze website is verschenen. We hebben de informatie bijgewerkt en het artikel opnieuw gepubliceerd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu