De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Tip: Zo stel je een herinnering in met de Google Assistent

Michel van 't Klaphek
9 september 2019, 14:47
2 min leestijd
Tip: Zo stel je een herinnering in met de Google Assistent

Vergeet je ook altijd de vuilnis buiten te zetten? Gebruik dan Googles stemhulp als geheugensteuntje. Zo maak je Herinneringen aan met de Google Assistent.

Lees verder na de advertentie.

Google Assistent herinneringen instellen

Met de Google Assistent kun je gemakkelijk herinneringen aanmaken, bewerken en verwijderen. Het enige wat je hierbij hoeft te doen, is een kort stemcommando uit te spreken. Het maakt hierbij niet uit of je tegen de Google Assistent praat op je smartphone, Google Home, Nest Hub of op een andere manier.

Zo maak je een herinnering aan met de Google Assistent:

  1. Activeer de Google Assistent door “OK Google” te zeggen;
  2. Geef aan waar je aan herinnerd moet worden, zoals “OK Google, herinner me eraan om om 11 uur de vuilnis buiten te zetten”;
  3. Wacht totdat de Assistent je herinnering bevestigt.
Google Assistent herinnering instellen

Probeer in stap twee zo specifiek mogelijk te zijn. Geef daarom een tijdstip door. Probeer je een afspraak te plannen? Spreek dan duidelijk uit wanneer deze plaatsvindt, en noem het liefst de specifieke datum. Wanneer de Google Assistent je niet direct begrijpt wordt om aanvullende gegevens gevraagd.

Hierbij kun je ook aangeven of het om een eenmalige herinnering gaat, of niet. Wanneer je bijvoorbeeld thuis met een schoonmaakrooster werkt kun je via de geavanceerde instellingen aangeven dat je de vuilnis iedere zondag buiten zet. Zodra de Herinnering is aangemaakt, zie je deze overigens ook verschijnen in de gekoppelde Google Agenda.

Heb je de vuilnis buitengezet en heeft de Herinnering geen nut meer? Tik dan simpelweg op het vinkje om de afspraak te verwijderen, of veeg het ‘evenement’ naar rechts in de Google Agenda-app. Hij wordt dan automatisch als voldaan afgevinkt. Ook krijg je natuurlijk een reminder wanneer het tijd is om de taak te doen (als je dit hebt ingesteld).

Meer over de Google Assistent

De Google Assistent kan een handige toevoeging aan je leven zijn. Maak bijvoorbeeld een routine aan in de Klok-app zodat er meerdere acties in één keer worden uitgevoerd. Ook kun je de antwoorden automatisch dempen. Vergeet je vooraf ook niet in te lezen over hoe het zit met de Google Assistent en privacy. Je komt zo niet voor onaangename verrassingen te staan.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu