Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Alcatel 1SE (2020)

Alcatel 1SE (2020)
Scherm 6.22 inch
Camera 13 megapixel
Prijs

Dit moet je weten over de Alcatel 1SE (2020)

De Alcatel 1SE (2020) is een budget smartphone met interessante functies voor een toestel in deze prijsklasse. De 1SE heeft onder andere een drievoudige camera, een vingerafdrukscanner en plaats voor twee simkaarten. Het toestel is flink verbeterd vergeleken met zijn voorganger, de Alcatel 1S (2019).

Pluspunten Alcatel 1SE (2020)

  • Budget-toestel met Android 10
  • Drievoudige camera
  • Vingerafdrukscanner én FaceKey

Minpunten Alcatel 1SE (2020)

  • Traag bij uitvoeren van zware taken
  • Kiezen uit twee simkaarten of uitbreiden geheugen

Drie camera’s achterop

Voor toestellen in de prijsklasse van deze Alcatel 1SE (2020) is het best bijzonder om meerdere camera’s aan boord te hebben. Deze Alcatel kost nog geen 100 euro, maar heeft wel drie camera’s achterop. De cameramodule bestaat uit een 13 megapixel-hoofdcamera, een 5 megapixel-camera met groothoeklens en een 2 megapixel-macrocamera voor het maken van objecten van dichtbij. Verder heeft de 1SE nog een frontcamera van 5 megapixel.

Kortom, een hoop mogelijkheden dankzij deze veelzijdige camera’s. Als je dit vergelijkt met toestellen in dezelfde prijsklasse zoals de Nokia 3.2 of de Xiaomi Redmi 7A, zie je dat deze slechts een enkele camera achterop hebben.

Overige specificaties

De Alcatel 1SE (2020) heeft verder aardige specificaties voor een smartphone in deze prijsklasse. Een 6,22 inch-scherm met dunne randen is een prima formaat om een filmpje op te kijken. De resolutie van 1520 bij 720 pixels is voor de doorsnee gebruiker ruim voldoende. De 5 megapixel-frontcamera zit verwerkt in een kleine notch in het scherm verwerkt.

De 1SE heeft niet de meest geavanceerde hardware maar voert je dagelijkse taken prima uit. Als je wat zwaardere taken uit wil voeren zoals het spelen van een game kan het toestel wat langzamer werken. De accu van de 1SE heeft een capaciteit van 4000mAh. Dit is ruim voldoende om een volledige dag mee door te komen.

Deze smartphone heeft 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan interne opslag. Dit is uit te breiden met een geheugenkaartje van maximaal 128GB. Helaas moet je wel kiezen tussen twee simkaartjes of het plaatsen van een geheugenkaartje en kan je hier niet tegelijkertijd gebruik van maken.

Verder kan je de Alcatel 1SE veilig ontgrendelen met vingerafdruk of via de ‘Face Key’, zo ontgrendel je het toestel eenvoudig met je gezicht, wat wel een stuk minder veilig is. Ook beschikt deze telefoon over een speciale knop om de Google Assistent snel te kunnen activeren.

Android 10 als standaard besturingssysteem

Het is nog niet vanzelfsprekend dat alle toestellen uitgebracht worden met Android 10. Regelmatig worden (duurdere) toestellen nog met Android 9.0 (Pie) geleverd. Daarom is het opvallend en erg positief dat de Alcatel 1SE voorzien is van het recente besturingssysteem Android 10. Deze budget-smartphone is verkrijgbaar in de kleuren groen of grijs.

Deze smartphone koop je als je… Android 10 en een drievoudige camera wilt, voor een kleine prijs.

Alcatel 1SE (2020)
Welke Alcatel 1SE (2020) wil je?
Selecteer:
32GB
64GB
Alcatel 1SE (2020) met abonnement
Toestel eenmalig € 0,00
€ 11,00 p/m Abo: € 7,50 p/m Toestel: € 3,50 p/m
Sim only nodig?

Laatste berichten

Alcatel 3X 2020 komt naar Nederland: alles op een rij en exclusieve preview

Alcatel 3X 2020 komt naar Nederland: alles op een rij en exclusieve preview

Nieuws De Alcatel 3X 2020 is officieel gepresenteerd voor de Nederlandse markt. Dit toestel met een vanafprijs van 159,99 euro heeft vijf camera's, een grote accu en flink scherm. Hier lees je alles over de nieuwe smartphone en check je onze exclusieve preview.
Android Planet kiest: de 5 beste smartphones onder de 150 euro

Android Planet kiest: de 5 beste smartphones onder de 150 euro

Nieuws Heb je een beperkt budget en zoek je een eenvoudige smartphone? Voor maximaal 150 euro haal je een prima toestel in huis. Android Planet zet de vijf beste smartphones onder de 150 euro op een rij.
De winnaars van de Alcatel 1SE zijn bekend: check snel of jij erbij zit…

De winnaars van de Alcatel 1SE zijn bekend: check snel of jij erbij zit…

Deals Onlangs zocht Android Planet drie lezers die zich bij het Alcatel 1SE-testpanel willen voegen en hun bevindingen op papier willen zetten. De winnaars zijn nu bekend, kijk snel of jij dit toestel mag testen en houden!
Laatste kans: drie lezers die de nieuwe Alcatel 1SE willen testen (en mogen houden!) (ADV)

Laatste kans: drie lezers die de nieuwe Alcatel 1SE willen testen (en mogen houden!) (ADV)

Nieuws Android Planet is samen met Alcatel op zoek naar drie enthousiaste en kritische lezers die de Alcatel 1SE willen reviewen. Nadat je het toestel uitgebreid hebt getest en je review op papier hebt gezet, mag je het toestel houden!