De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 6 beste Android-apps in Google Play van week 30 – 2015

Redactie
26 juli 2015, 16:00
5 min leestijd
De 6 beste Android-apps in Google Play van week 30 – 2015

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht  aan  de Hyperlapse-app van Microsoft en het handige Tinycore.

De beste Android-apps van week 30

1. Microsoft Hyperlapse

microsoft hyperlapse

Met Microsoft Hyperlapse kun je de gebeurtenissen van meerdere minuten of uren in één korte video proppen. Beelden worden versneld afgespeeld, waarbij Hyperlapse zorgt dat alles er lekker vloeiend uitziet. Bij het starten van de app kun je aangeven of je een video uit je galerij wilt gebruiken of een nieuw filmpje wilt opnemen. In het laatste geval wordt de camera voorbereid en kun je met een druk op de knop beginnen net filmen.

Een video schieten  gaat bijzonder eenvoudig. Je kunt je smartphone ergens neerzetten tijdens het filmen, maar kun hem ook vasthouden en wandelen of fietsen, waarbij Hyperlapse beelden automatisch stabiliseert. Onder in beeld zie je hoeveel seconden je opneemt en hoe lang de uiteindelijke timelapsevideo duurt. Ben je klaar met filmen, dan kun je de snelheid van de video (die tegelijkertijd de lengte ervan beïnvloedt) bepalen. In enkele seconden wordt de video gerenderd, waarna je hem kunt bekijken of delen via bijvoorbeeld e-mail, WhatsApp of Facebook. Lees meer over Microsoft Hyperlapse en bekijk een video en screenshots van de app.

Download Microsoft Hyperlapse in Google Play (gratis)

2. Tinycore

Tinycore-icon

Tinycore is een kleine Android-app waarmee het mogelijk is om de hardware van je Android-smartphone of -tablet in de gaten te houden. Dat doet de app via een handige melding in de notificatiebalk.  De notificatiebalk wordt door twee kleine lijntjes van maar enkele pixels hoog vergezeld, die aangeven wat het verbruik van het RAM-geheugen en de processor is. Ook kunnen gebruikers zelf instellen waar de indicatoren verschijnen, hoe groot ze zijn en welke kleur er wordt gebruikt. Zo maak je Tinycore helemaal persoonlijk.

Tinycore laat je het verbruik van de cpu en RAM bekijken, samen met de kloksnelheid van de processor en het accupercentage. Via Tinycore kun je instellen hoevaak de app nieuwe gegevens opvraagt en als het scherm is uitgeschakeld, wordt ook de app gesluimerd. Dit gebeurt om energie te besparen. Lees meer over Tinycore en bekijk screenshots van de app.

Download Tinycore in Google Play (gratis)

3. YouTube

youtube-icon

Google heeft het design van zijn YouTube-app vernieuwd waardoor de kleur rood nog belangrijker wordt. Opvallend genoeg is bij het redesign ook het kenmerkende hamburger-menu verdwenen.  Het nieuwe YouTube-design bestaat uit vier tabbladen: home, trending, abonnementen en jouw profiel. Via swipe-bewegingen kun je tussen de tabbladen navigeren, maar je kunt er ook op drukken op naar de betreffende sectie te gaan. Met de tabbladen wil Google het gemakkelijker maken om je de video`s te laten vinden die je leuk vindt.

Het design met de tabbladen moet de hoeveelheid opties in het hamburgermenu drastisch terugdringen, dat volgens Google een beetje te veel van het goede kon zijn. Zo`n hamburgermenu bevatte veelal wel twintig keuzes. Die keuzes zijn teruggedrongen door bij het abonnementen-tabblad bijvoorbeeld een rij met jouw abonnementen te tonen, waar je tussen kunt wisselen om de laatste video`s te zien. Lees meer over het YouTube design en bekijk screenshots van de nieuwe app.

Download YouTube in Google Play (gratis)

4. Buzzfeed

buzzfeed-icon

Eén van de meest leuke websites van het internet, Buzzfeed, heeft al een tijdje een Android-app in Google Play. Met die app heb je altijd wat om te lachen bij je; van geestige lijstjes tot hilarische gifjes.  De Buzzfeed Android-app toont altijd de voorpagina. Hier staat de belangrijkste content, van lijstjes tot een lang verhaal over de opmerkelijke schoolmeisjescultuur in Japan. Maar het belangrijkste blijft natuurlijk de lijstjes: van `22 katten die zich gedragen als hun baasje` tot `22 manieren hoe je perfect kunt reageren op berichtjes van je ex`. Je leest ze er allemaal.

“De Buzzfeed-app is de beste manier om op de hoogte te blijven van alle viral video`s, foto`s, links en andere populaire onderwerpen, terwijl je onderweg bent“, aldus Buzzfeed. Via het uitschuifbare menu heb je de mogelijkheid om door verschillende categorieën te bladeren en de app is geschikt voor allerlei schermgroottes, waaronder grote schermen van tablets. Lees meer over de Buzzfeed Android-app en bekijk screenshots.

Deadlock (gratis)

5. WhatsApp

whatsapp-icon

De laatste versie van WhatsApp bevat weer de mogelijkheid om de gespreksgeschiedenis en verzonden en ontvangen foto`s naar Google Drive te back-uppen. Een herstelfunctie is ook aanwezig. Versie 2.12.197 van WhatsApp bevat de functie om een WhatsApp back-up te bewaren op Google Drive. Je vind deze via `Instellingen > Cays en oproepen  > Chat back-up`. Hier heb je de mogelijkheid om je Google-account te koppelen, waarna de back-up naar je Google Drive wordt geüpload.

Ook is het mogelijk om de frequentie van de back-up aan te passen van dagelijks naar wekelijks of maandelijks. Tot slot kan de back-upfrequentie worden uitgeschakeld zodat je dit handmatig kunt doen. De laatste versie van WhatsApp is niet via Google Play te downloaden, maar hier als apk-bestand waarna je het bestand handmatig moet installeren. Lees meer over de nieuwe WhatsApp backup-functie en bekijk screenshots.

6.  Deadlock

deadlock-icon

Deadlock is een online multiplayer-game waarin je het opneemt tegen allerlei anderen spelers in drie verschillende gevechten: deathmatch, team deathmatch en capture and hold. De spelers zijn vanaf een top-down-camerapunt te zien en middels twee besturingselementen kun je door een level rennen, rondkijken en schieten. Dit wordt ook wel een twin-stick-shooter genoemd.

Deadlock biedt allerlei verschillende toernooien die zowel dagelijks als wekelijks worden ververst. Er zijn dertig verschillende wapens, armor en accessoires beschikbaar, variërend van pistolen en machinegeweren tot een richtkijker of flashbang. In totaal kunnen maximaal acht spelers meedoen aan een online potje knallen. Lees meer over Deadlock en bekijk een video van de game.

Download Deadlock in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu