‘Google werkt aan opvolger Home Mini met betere geluidskwaliteit’
Wouter Nijsen

Google zou van plan zijn om later dit jaar een opvolger van de Home Mini uit te brengen. De Nest Mini, zoals het nieuwe apparaatje zou heten, biedt betere geluidskwaliteit en kan mogelijk aan de muur worden bevestigd.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

‘Google Nest Mini op komst’

Het nieuws is afkomstig van 9to5Google, een doorgaans goed ingelichte website. De opvolger van de Google Home Mini gaat de Nest Mini heten, omdat de zoekgigant de Nest-merknaam wil gebruiken voor al zijn slimme apparaten. Qua uiterlijk verschilt de Nest Mini niet enorm veel van zijn voorganger, zo schrijft de website. De Nest Mini blijft dus een kleine, betaalbare slimme speaker met ondersteuning voor de Google Assistent.

verkiezing beste smartphone 2018

Google heeft wel verschillende verbeteringen op de planning staan. Allereerst wordt de geluidskwaliteit verbeterd, waarbij de slimme speaker vooral wat luider en helderder klinkt dan de Home Mini. Daarnaast zou de Nest Mini aan een muur kunnen worden bevestigd, maar belangrijker is dat Google het apparaat zou voorzien van een 3,5mm-aansluiting. Het is niet helemaal duidelijk waar die poort voor gaat dienen, maar mogelijk kun je straks de Nest Mini via een kabeltje koppelen aan een andere speaker, waardoor ‘ie een beetje functioneert als de Chromecast Audio.

9to5Google meldt tot slot dat de Google Nest Mini mogelijk in een aantal nieuwe kleurtjes beschikbaar komt en de prijs vermoedelijk hetzelfde blijft. De Home Mini heeft op dit moment een adviesprijs van 59 euro.

Google-event in oktober

Mogelijk wordt de Google Nest Mini in oktober gepresenteerd. In die maand organiseert Google elk jaar een Made by Google-event, waar de nieuwste smartphones en andere producten uit de doeken worden gedaan. Dit jaar krijgen we sowieso de Google Pixel 4 en Pixel 4 XL te zien.

Wil je op de hoogte worden gehouden van de Nest Mini en andere Google-apparaten? Download dan de Android Planet-app of schrijf je in voor onze nieuwsbrief om al het laatste nieuws te volgen.

Lees meer over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.