Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Google Pixel en Pixel XL krijgen zelfde 12 megapixel-camera’

Thomas Haenen
5 september 2016, 16:59
2 min leestijd
‘Google Pixel en Pixel XL krijgen zelfde 12 megapixel-camera’

De Google Pixel en Google Pixel XL zullen beschikken over dezelfde 12 megapixel-camera, zo beweert een betrouwbare bronnen. Voorop worden ze uitgerust met een 8 megapixel-camera.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel-camera

Achterop beide Pixel-toestellen zit een IMX378-sensor van Sony, zo beweert de doorgaans betrouwbare LlabTooFeR op Twitter. Vorig jaar beschikten de Nexus 6P en Nexus 5X ook al over een 12 megapixel-camera. Toen werd echter nog de IMX377-sensor gebruikt. Daarmee is er dit jaar dus toch een kleine upgrade voor de Google Pixel-camera.

Google Camera 4.1

De selfiecamera wordt grondiger onder handen genomen. Beide modellen zou beschikken over een IMX179-sensor voorop, een 8 megapixel-camera die een paar jaar geleden nog achterop de Nexus 5 zat. Vorig jaar zat er nog een 5 megapixel-camera voorop de Nexus-toestellen. Met de nieuwe toestellen wordt er dus flink geïnvesteerd in selfies.

Hoewel de camerasensoren van Sony komen, wordt de rest van het toestel waarschijnlijk door HTC geproduceerd. De Pixel en Pixel XL zijn de definitieve namen voor de opvolgers van de Nexus-reeks. Google zou die laatste reeks willen schrappen om nog onduidelijke redenen, waarna de Pixel-naam gebruikt wordt voor nieuwe Nexus-vlaggenschepen.

Google Pixel en Pixel XL aankondiging

Die geruchten zijn vooralsnog niet bevestigd door Google zelf, maar worden door verschillende betrouwbare bronnen genoemd. We hoeven waarschijnlijk niet lang meer te wachten op duidelijkheid, want de Pixel en Pixel XL zouden op 4 oktober officieel onthuld worden. Die dag zien we waarschijnlijk ook de releasedatum van Google Home en een Chromecast met 4K-ondersteuning.

Doorgaans liggen nieuwe Nexus-smartphones vlak na de introductie van een nieuwe Android-versie in de winkels. Onlangs verscheen de definitieve versie van Android 7.0 Nougat, maar het bleef stil rondom de onthulling van een vers vlaggenschip. Het lijkt er nu op dat de LG V20, die morgen onthuld wordt, de eerste smartphone die lanceert met Nougat. De Pixel en Pixel XL zullen vervolgens pas ergens later dit najaar verkrijgbaar zijn.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel
Google Pixel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu