De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Play Store krijgt donkere modus: zo ziet de vernieuwde app-winkel eruit

Wouter Nijsen
12 september 2019, 10:29
2 min leestijd
Play Store krijgt donkere modus: zo ziet de vernieuwde app-winkel eruit

Het nieuwe Android 10 introduceert een systeembrede donkere modus en steeds meer Google-apps ondersteunen deze feature. Nu is de Play Store aan de beurt, al is de donkere modus nog niet voor iedereen beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Dit is de donkere modus voor de Play Store

Nu Android 10 officieel is uitgebracht, zien we steeds meer apps ondersteuning krijgen voor de donkere modus. XDA Developers heeft screenshots gepubliceerd van het donkere thema van de Play Store. De website kreeg de donkere modus werkend op een Pixel 2 XL met Android 10, maar helaas lijkt het nog eventjes te duren voordat iedereen ermee aan de slag kan.

De donkere modus lijkt op dit moment getest te worden bij een select groepje gebruikers, voordat Google de feature naar iedereen uitrolt. XDA Developers zag de feature verschijnen in versie 16.6.25 van de Play Store, maar het handmatig installeren van deze versie zorgt er niet voor dat de dark mode automatisch verschijnt.

Zoals je op de screenshots hierboven ziet, wordt de witte achtergrond van de Play Store vervangen door een donkere kleur grijs, waarbij tabbladen en knopjes een witte of groene kleur hebben. Ook afzonderlijke app-pagina’s en de zoekfunctie zijn onder handen genomen. Het is onduidelijk wanneer Google de dark mode officieel beschikbaar maakt. Zodra we hier meer over weten, dan lees je het natuurlijk op Android Planet.

Nieuw design van de Play Store

Google bracht eerder al een compleet nieuw ontwerp voor de app-winkel uit. De Play Store past met deze update weer bij de ‘Material Design’-huisstijl van Google. Het ontwerp oogt een stuk minimalistischer. Vrijwel alle menukleuren zijn ingeruild en vervangen door witte balken en knoppen. Ook zijn veel strepen en afbakeningen geschrapt, waardoor de icoontjes van apps er meer uitspringen. Zo oogt de voorpagina van de Play Store een stuk visueler dan voorheen.

Verder kreeg de Gmail-app deze week een donkere modus, al moet je hiervoor wel over Android 10 beschikken. Daarnaast rolt Google de verbetering geleidelijk en automatisch naar iedereen uit. Heb je dus een Pixel-smartphone en zie je de dark mode niet, dan moet je nog eventjes wachten.

Overzicht: deze toestellen krijgen de Android 10-update

Lees meer over Android 10

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu