HTC Two nieuws: alles wat we tot nu toe weten

Gijs Ettes
3 februari 2014, 19:30
4 min leestijd
HTC Two nieuws: alles wat we tot nu toe weten
HTC Two nieuws

De HTC One was een van de beste telefoons van vorig jaar en het is er HTC natuurlijk alles aan gelegen om dat succes te herhalen met de opvolger van het toestel. Er is de afgelopen weken al het een en ander gelekt over de mogelijke specificaties en releasedatum van de smartphone, maar er zijn toch vooral veel onduidelijkheden met betrekking tot het toestel. Neem bijvoorbeeld de naam en het design. Om alles een beetje in perspectief te plaatsen, hebben we het The All New HTC One nieuws en alles wat we tot nu weten voor je op een rijtje gezet.

Lees verder na de advertentie.

De naam

De naam van het nieuwe vlaggenschip van HTC is een van de best bewaarde geheimen van de Taiwanese telefoonmaker tot nu toe. Er gaan geruchten dat het toestel de naam HTC Two zal krijgen, maar ook HTC M8, HTC One 2 en HTC One Two zwerven rond op het web. Volgens sommige berichten zou het toestel zelfs de naam ‘The New HTC One’ mee kunnen krijgen.

Wij denken dat HTC M8 de werktitel van de telefoon betreft en dat deze uiteindelijk als de HTC Two in de winkels zal liggen. Mogelijk krijgen we tijdens het Mobile World Congress (24 tot en met 27 februari) eindelijk duidelijkheid over de definitieve naam.

Het design

Over het design van de HTC Two is nog weinig bekend, al is wel vrijwel zeker dat de telefoon – in tegenstelling tot de HTC One – virtuele toetsen op het scherm krijgt, in plaats van eronder. In de conceptvideo hieronder is daar nog geen sprake van, maar het filmpje toont wel hoe het aankomende HTC-toestel er mogelijk uit gaat zien. Wij verwachten qua design eerder een evolutie, dan een revolutie.

HTC One (M8) / HTC One 2 concept video exclusive

Verder lijkt het door de opening boven de cameralens die te zien is op diverse foto`s logisch dat de smartphone een vingerafdrukscanner bevat. De HTC One Max, een grotere versie van de One, heeft ook een dergelijke scanner aan de achterzijde van het toestel.

Naar verluidt is de HTC Two voorzien van cameralenzen die de gebruiker kan verwisselen naar gelang de situatie en de hoeveelheid licht die beschikbaar is. De Taiwanese telefoonmaker zou daarmee wel eens een primeur kunnen hebben; we zagen immers nooit eerder een smartphone met een lens die door de gebruiker kan worden verwisseld.

Hard- en software

Qua hardware verwachten we dat de HTC Two beschikt over een 5 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels (0,3 inch groter dan de originele One), een quadcore-processor (Qualcomm Snapdragon 800/805) en de optie om 4K-video op een extern scherm af te spelen.

HTC Two nieuws

Verder denken we dat de HTC Two twee BoomSound-speakers aan de voorzijde zal hebben, net als andere toestellen in de One-serie. Aan de achterzijde is het toestel mogelijk voorzien van een 4-megapixel-camera (ultrapixelcamera) met een dubbele led-flitser. Waarschijnlijk zal er ook aan de voorzijde een camera te vinden zijn, wellicht met 2,1 megapixel.

Het ligt in de lijn der verwachting dat de Two is voorzien van Android 4.4 (KitKat), net als de aankomende toptoestellen van Samsung en LG. Naast een aantal vernieuwde interface-elementen gaat Android 4.4 efficiënter om met het werkgeheugen en de accu. HTC kennende zal het besturingssysteem voorzien zijn van de vernieuwde Sense-skin met BlinkFeed, het sociale startscherm met interactieve informatieblokken.

De HTC Two releasedatum

Ook over de HTC Two releasedatum is nog veel onduidelijkheid. We verwachten dat HTC’s vlaggenschip binnen een aantal maanden verkrijgbaar is, maar een precieze datum en adviesprijs zijn nog niet bekend.

Wellicht verschijnt de HTC-telefoon rond de release van de Galaxy S5, het aankomende vlaggenschip van Samsung. Blogger en smartphonelekker Evan Blass, die wel vaker goede voorspellingen doet, gokt op een release aan het einde van maart.

Uitsmijter: een mini-variant van de HTC Two

HTC One mini

Wat Blass overigens ook voorspelt, is dat er een mini-variant van de HTC Two zal verschijnen, net zoals dat het geval was met de HTC One. Waarschijnlijk wordt het toestel, net als de HTC One Mini, een compactere en minder krachtige versie van de HTC One opvolger. Zo beschikt de One Mini over een dualcore-processor en een 720p-scherm, terwijl de duurdere One een full-hd-scherm en een quadcore-processor heeft. Over welke specs de HTC Two Mini zal beschikken, blijft helaas nog afwachten.

Lees meer over de HTC Two (M8)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC One M8
HTC One M8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu