De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Huawei vervangt Android Wear met Tizen voor smartwatches’

Erwin Vogelaar
28 september 2016, 19:20
2 min leestijd
‘Huawei vervangt Android Wear met Tizen voor smartwatches’

Gaat de volgende smartwatch van Huawei Tizen draaien? Het besturingssysteem dat Samsung ook gebruikt voor zijn smartwatches lijkt zich uit te gaan breiden.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Tizen

Het gaat niet zo lekker met Android Wear op dit moment. Er verschijnen namelijk nauwelijks nieuwe Android Wear-smartwatches op de mark. De ogen zijn daarom gericht op fabrikanten als Huawei, LG en Lenovo voor nieuwe wearables in 2017. Nu lijkt het er echter op dat Huawei Android Wear gaat omruilen voor besturingssysteem Tizen. Dit stelt The Korea Herald. De verschillende smartwatches van Samsung, zoals de Gear S2 en de Gear S3, draaien nu ook op Tizen.

huawei tizen

Tizen is een open source-besturingssysteem dat ontwikkeld wordt door meerdere technologiebedrijven, waaronder Intel en Samsung. Sinds dat Tizen in 2012 gelanceerd is, wordt het enkel nog op Samsung-apparaten gebruikt. Een deal met Huawai zou dus uniek zijn, maar ook een belangrijke stap voor Tizen bekenen om uit te breiden. Samsung zou zelfs ook op zijn smartphones Android willen laten vallen voor Tizen. Het bedrijf heeft al enkele low-range toestellen met Tizen uitgebracht en zet het besturingssysteem ook op zijn huishoudelijke apparaten.

Volgens bron JoongAng Ilbo zou Huawei een ander besturingssysteem zoeken, omdat de samenwerking met Google niet fijn verloopt. Samsung zou aan de andere hand toegezegd hebben volledig mee te werken in het aanpassen van Tizen naar de wensen van Huawei. Om Tizen groot te maken moet Samsung namelijk opboksen tegen Google en Apple en een partij als Huawei kan daar mee helpen. Volgens de nieuwste cijfers van onderzoeksbedrijf Gartner had afgelopen tweede kwartaal Google 86,2 procent en Apple 12,9 procent van de smartwatchmarkt in handen. Deze cijfers zullen inmiddels met de launch van de Apple Watch Series 2 wel weer anders zijn. Een woordvoerder van Samsung heeft tegenover The Korea Herald aangegeven dat Huawei nog geen verzoek heeft gedaan tot samenwerking.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu