De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

‘Google onthult nieuwe Nexus-toestellen op 29 september’

Wouter Nijsen
2 september 2015, 20:12
1 min leestijd
‘Google onthult nieuwe Nexus-toestellen op 29 september’

De nieuwe Nexus-toestellen van LG en Huawei worden op 29 september gepresenteerd. Google zou de nieuwe smartphones in San Francisco uit de doeken willen doen.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Nexus-toestellen onthulling

Dat heeft  CNet  vernomen van personen die bekend zijn met de plannen van Google. Het evenement zou op 29 september in San Franscisco plaatsvinden. Hier worden waarschijnlijk niet één, maar twee nieuwe Nexus-toestellen  aangekondigd. Hierbij gaat om de LG Nexus 5X  en een grotere Nexus-smartphone van Huawei (Nexus 6P), die allebei op Android 6.0 Marshmallow draaien. Google wil niet op het gerucht reageren.

nieuwe nexus 5

Dit weten we  over de Nexus-smartphones

De afgelopen weken is veel informatie over de Nexus-smartphones van LG en Huawei gelekt. Zo zou de nieuwe Nexus 5 voorzien zijn van een 5,2 inch-scherm (2560 bij 1440 pixels) en worden aangedreven door een Snapdragon 808-chip. Ook wordt er gesproken over 3GB aan werkgeheugen, een 13 megapixel-camera en 2700 mAh-accu.

Het grotere Nexus-toestel van Huawei zou de opvolger zijn van de Nexus 6 en een 5,7 inch-QHD-scherm hebben. Naar verwachting wordt de smartphone aangedreven door een Snapdragon 820-processor met 4GB aan werkgeheugen. Ook zou de Huawei Nexus over  een usb-c-poort en 3500 mAh-accu beschikken.

Wanneer de smartphones beschikbaar worden en wat ze gaan kosten, is nog onbekend. Volgens een eerder gerucht wordt de Nexus 5 (2015) allereerst in de Google Store verkrijgbaar. Het is echter onduidelijk  of het hierbij gaat om een internationale release.

Het laatste nieuws over Google

Bron: CNET
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Nexus 6P
Huawei Nexus 6P

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu