Probeer Android 8.0 (Oreo) nu ook op je Nokia 6

Wouter Nijsen
19 december 2017, 16:25
2 min leestijd
Probeer Android 8.0 (Oreo) nu ook op je Nokia 6

Kort nadat de Android 8.0-bèta voor de Nokia 5 verscheen, kun je Oreo nu ook op de Nokia 6 proberen. Met de testversie ga je alvast aan de slag met de interessante nieuwe features van Android Oreo.

Lees verder na de advertentie.

Nokia 6 Android 8.0-bèta nu te downloaden

Via de Nokia Beta Labs-website kun je de software op je Nokia 6 installeren. De update weegt ongeveer 1GB en krijg je over-the-air binnen als je je aanmeldt. Android Oreo brengt onder meer een picture-in-picture-modus, het handige Autofill, Google Play Protect en de notification dots. Laatstgenoemde zijn stipjes bij app-icoontjes, waarmee je snel ziet of je er een melding voor je klaarstaat. De bèta verscheen eerder voor de Nokia 5. Op de high-end Nokia 8 is het testprogramma al afgelopen: dit toestel draait op de definitieve versie van Oreo.

nokia 6 review

De Nokia 6 is de middenklasser van het Finse HMD Global, dat de Nokia-merknaam bezit. Het toestel draait op een Snapdragon 430-chip met 3GB RAM en 32GB. Dat is ruim voldoende om Android en alle populaire apps vloeiend te draaien. Het scherm meet 5,5 inch en heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Foto’s schiet de Nokia 6 met de 16 en 8 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorkant.

Op het moment van schrijven haal je de Nokia 6 los voor 239 euro in huis. De telefoon is vooral interessant door het feit dat hij op stock-Android draait en netjes elke maand beveiligingsupdates ontvangt. De meeste Android-fabrikanten hebben een veel minder consistent updatebeleid dan HMD Global.

Conclusie Nokia 6 review

We hebben de Nokia 6 uitgebreid getest en hieronder vind je de conclusie van de recensie. Meer lees je in de volledige Nokia 6 review.

De Nokia 6 is zeker geen slechte smartphone, maar weet helaas niet boven de concurrentie uit te steken. Hoewel het design en scherm in positieve zin opvallen, is de accuduur niet bijzonder en had de camera beter gekund. Het zijn echter vooral de prestaties die tegenvallen: de Nokia 6 weet lang niet altijd een vloeiende ervaring te bieden en hapert regelmatig. Kun je hier doorheen kijken en vind je maandelijkse updates belangrijk, dan is de 6 mogelijk het overwegen waard. Ben je op zoek naar een meer allround toestel, dan zijn er betere opties.

Lees het laatste nieuws over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 6 Android
Nokia 6 Android

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu