‘Nokia 8 Android 8.0-update volgende maand al beschikbaar’

Thomas Haenen
29 september 2017, 12:02
2 min leestijd
‘Nokia 8 Android 8.0-update volgende maand al beschikbaar’

Nokia begint volgende al met de uitrol van Android 8.0 voor zijn vlaggenschip. Daarmee is het één van de eerste bedrijven die Android Oreo uitrolt.

Lees verder na de advertentie.

Nokia 8 Android 8.0-update binnenkort beschikbaar

De Nokia 8 Android 8.0-update rolt vanaf eind oktober uit, zo heeft het bedrijf aangekondigd op een persconferentie in Taiwan. De woordvoerder hield daarbij wel een slag om de arm: alleen als de tests van voorlopige versies voorspoedig verlopen moet deze vroege uitrol slagen. Mocht het tegenzitten, dan kan het enkele weken langer duren. De verwachting is dat de nieuwe software vervolgens wereldwijd beschikbaar is. Nokia’s andere smartphones krijgen de update ook later dit jaar.

Het vlaggenschip van de Finse fabrikant is sinds kort te koop in Nederland. Met een dubbele camera, krachtige Snapdragon 835-chipset en een groot 5,3 inch-scherm met QHD-resolutie is het de meest geavanceerde Nokia-smartphone tot nu toe. De adviesprijs is relatief laag: 599 euro, zo’n 100 euro minder dan andere topmodellen.

Nokia 8 Android 8.0-update

Nieuw in Android 8.0

Android 8.0 introduceert verschillende nieuwe functies, zoals een picture-in-picture-modus voor het kijken van video’s. Ook nieuw zijn notificatiekanalen, waarmee je beter kan filteren welke berichten een app je wel en niet kan sturen. Google heeft tevens het accuverbruik op stand-by beperkt, met achtergrondlimieten. Die zorgen ervoor dat apps vrijwel geen stroom verbruiken op de achtergrond terwijl je slaapt.

Google gaf in augustus de definitieve versie van Android Oreo vrij. Dat betekent dat fabrikanten inmiddels al enkele weken hebben om de software geschikt te maken voor hun smartphones. Tot nu toe loopt de uitrol echter nog niet gesmeerd. Op Google’s eigen smartphones na zijn er nog geen updates verschenen voor bestaande toestellen.

Veel toestellen die dit najaar verschijnen, zoals de LG V30 en de Galaxy Note 8, zijn tevens nog gelanceerd met Android 7.0. Zij krijgen op z’n vroegst eind dit jaar pas een update naar Oreo. Enkel Sony loopt voorop: dat bedrijf bracht onlangs de Xperia XZ1 en Xperia XZ1 Compact met Android 8.0 uit.

Overzicht: deze toestellen krijgen de Android 8.0 update

Lees het laatste nieuws over Nokia

Bron: VTechgraphy
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 8 Android
Nokia 8 Android

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu