Samsung Galaxy S8 (Plus) krijgt Android Pie-update in Nederland

Wouter Nijsen
22 februari 2019, 9:48
2 min leestijd
Samsung Galaxy S8 (Plus) krijgt Android Pie-update in Nederland

Goed nieuws voor gebruikers van de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus: de Android Pie-update is nu in Nederland te downloaden. Daarmee zijn de vlaggenschepen uit 2017 voorzien van de nieuwste Android-versie en Samsungs One UI-skin.

Samsung Galaxy S8 Android Pie-update

samsung galaxy s8 android pie-update

Samsung is begonnen met de uitrol van Android 9.0 (Pie) voor de Galaxy S8 en S8 Plus, de twee toptoestellen die twee jaar geleden verschenen. De update wordt vanaf vandaag naar alle gebruikers in Nederland uitgerold en weegt 1,57GB. Het is daarom slim om de nieuwste versie alleen via een wifi-verbinding binnen te halen. De update bevat ook de beveiligingspatch van februari 2019, al verscheen daar eerder deze week opvallend genoeg een losse update voor.

Je krijgt automatisch een melding als de update voor jou beschikbaar is. Het is ook mogelijk om handmatig te controleren, door op je Galaxy S8 (Plus) naar de instellingen te gaan en daar bij ‘Software-update’ te checken of de nieuwste versie voor je klaarstaat. Heb jij de update al binnen? Laat het weten in de reacties hieronder en praat mee over de verbeteringen!

Android Pie brengt One UI

Met Android 9.0 (Pie) en de One UI-interface is de S8 (Plus) voorzien van de nieuwste software. De update voegt onder andere een nachtmodus toe die het display ‘s avonds warmere kleuren geeft, wat comfortabeler is voor je ogen. Eerder bracht Samsung al een Android Pie-update uit voor de Galaxy S9, S9 Plus en Note 9. De komende maanden worden nog veel meer toestellen van de fabrikant bijgewerkt. De Galaxy Note 8 staat bovendien nog op het lijstje om Pie te ontvangen.

→ Check ook het grote Android Pie-update overzicht!

De software is ook geoptimaliseerd voor grote smartphoneschermen en maakt het eenvoudig om apps met één hand te bedienen. Heb je bijvoorbeeld een chat- of bel-app zoals WhatsApp open en wil je een contact zoeken, dan verschijnt het typevenster beneden in het scherm zodat je direct een naam kan intoetsen.

One UI (en Android Pie) staat overigens ook standaard op de Galaxy S10, S10 Plus en S10e. Deze toestellen werden deze week aangekondigd en verschijnen op 8 maart in de winkels voor respectievelijk 899, 999 en 749 euro. Meer info vind je in ons Samsung Galaxy S10 pre-order overzicht.

Bedankt voor de tip en screenshot, Tom!

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu