‘Sony Xperia Z5 krijgt 5,5 full-hd-scherm en Snapdragon 810’

Redactie
27 juli 2015, 11:06
1 min leestijd
‘Sony Xperia Z5 krijgt 5,5 full-hd-scherm en Snapdragon 810’

Het aankomende vlaggenschip van Sony, de Xperia Z5, wordt voorzien van een 5,5 inch full-hd-scherm, Snapdragon 810-chip met een octacore-processor en 3GB aan RAM.

Lees verder na de advertentie.

Daarmee krijgt de Xperia Z5 een iets groter scherm dan zijn voorgangers, de Xperia Z3 en Xperia Z3+, die beiden over een 5,2 inch beschikken. De schermresolutie zou wel hetzelfde blijven: 1920 bij 1080 pixels. Dat is goed nieuws voor de accuduur, die door het gebruik van een full-hd-resolutie langer zal zijn dan wanneer Sony een QHD-resolutie voor zijn scherm zou selecteren.

Dit zijn de Xperia Z5 specs

Verder wordt de Xperia Z5 voorzien van een Snapdragon 810-chip met een octacore-processor en Adreno 430-gpu, 3GB aan RAM en 32GB aan interne opslagruimte. Om foto’s en video’s te schieten gebruikt Sony een 20,7 en 8 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorkant. Daarnaast wordt de smartphone voorzien van een vingerafdrukscanner; daarmee zou de Xperia Z5 Sony’s eerste smartphone met een vingerafdrukscanner zijn.

sony xperia z3 plus

Volgens de bronnen van Mobipicker gaat Sony de smartphone in september van dit jaar lanceren, om op die manier te concurreren met de iPhone 6S en Galaxy Note 5.  Eerstgenoemde wordt ook rond de periode van september verwacht, de Galaxy Note 5 wordt hoogstwaarschijnlijk al eerder gelanceerd.

Laatste nieuws over Sony

Bron: Mobipicker
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z5
Sony Xperia Z5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu