Samsung Galaxy A73

Samsung Galaxy A73

Let op: Samsung moet de Galaxy A73 nog aankondigen. Dit gebeurt waarschijnlijk in de eerste maanden van 2022. Tot die tijd houdt de redactie van Android Planet je op de hoogte van het laatste nieuws over de Galaxy A73. We werken deze pagina bij zodra er nieuwe, betrouwbare geruchten zijn. Niets missen? Schrijf je dan in voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief of download onze gratis app.

De Samsung Galaxy A73 wordt een midrange-smartphone die de Galaxy A72 gaat opvolgen. In aanloop naar de officiële presentatie houdt Android Planet je op deze pagina op de hoogte van de belangrijkste geruchten rondom de A73.

Lees verder na de advertentie.

Herkenbaar ontwerp

Het lijkt erop dat de Galaxy A73 veel op zijn voorganger gaat lijken. In november zijn er conceptrenders van de A73 opgedoken en die wijzen op een herkenbaar ontwerp. Drie cameralenzen op de achterkant, een plastic behuizing en een bijna voorkantvullend scherm met een klein gaatje voor de selfiecamera.

De Samsung Galaxy A73 wordt zeer waarschijnlijk water- en stofdicht (net als de A72) en krijgt een groot amoled-scherm. Waar de A72 een scherm met 90Hz-verversingssnelheid heeft, is het aannemelijk dat de A73 beschikt over een soepeler 120Hz-scherm.

Verwacht ook een grote accu die oplaadt via de usb-c-poort, een vingerafdrukscanner onder het scherm en een nfc-chip om contactloos te pinnen in winkels. Grote kans dat de A73 ook geschikt is voor 5G-internet, al heb je daar in Nederland vooralsnog weinig aan. 5G is namelijk nog niet sneller dan 4G.

Samsung Galaxy A73

108 megapixel-camera

Een ander gerucht claimt dat de Samsung Galaxy A73 een hoofdcamera met een resolutie van 108 megapixel krijgt. Dat is veel hoger dan de Galaxy A72, die een 64 megapixel-hoofdcamera heeft. Samsung gebruikt in dure smartphones vaker een 108 megapixel-camera en laat de vele pixels samensmelten om lagere resolutie foto’s van betere kwaliteit te schieten. De camera van de A73 krijgt mogelijk ook optische beeldstabilisatie (OIS) om scherpere foto’s in het donker te maken. Deze feature moet ook leiden tot minder bewogen plaatjes als je de smartphone niet helemaal stilhoudt.

Android 12 en vier jaar updates

Als de Galaxy A73 uitkomt, zal hij draaien op Android 12. Dat is de nieuwste Android-versie. Samsung garandeert drie jaar versie-updates voor A-toestellen, wat voor de A73 zou betekenen dat de smartphone Android 13, 14 en 15 krijgt. Huidige A-smartphones kunnen rekenen op vier jaar beveiligingsupdates. Samsung rolt hiermee langer updates uit dan veel andere merken.

Samsung Galaxy A73

Samsung Galaxy A73 release

Het is nog niet duidelijk wanneer Samsung de Galaxy A73 officieel aankondigt en uitbrengt. Vermoedelijk gebeurt dit in het eerste kwartaal van 2022. De Galaxy A72 kwam namelijk in maart 2021 uit en kostte 449 euro. Het is aannemelijk dat de A73 ook rond dit prijspunt gaat zitten.

Samsung Galaxy A73

Samsung Galaxy A73 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Samsung Galaxy A73 prijzen. Bekijk alle Samsung smartphones.

Alle Samsung smartphones met prijzen

Lees verder na de advertentie.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's