Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Samsung Galaxy A73

Lees verder na de advertentie.

Let op: de Samsung Galaxy A73 is wel officieel gepresenteerd, maar wordt hier niet uitgebracht. Wel interesse in een smartphone van Samsung bekijk dan de Samsung Galaxy A53 of Galaxy S22 eens, beiden uitgebracht in 2022.

De Samsung Galaxy A73 is een midrange-smartphone die de Galaxy A72 opvolgt. Zoals altijd biedt dit toestel van Samsung weer een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Herkenbaar ontwerp

De Samsung Galaxy A73 lijkt als twee druppels op andere toestellen in de A-serie van het bedrijf. Het herkenbare ontwerp bevat op de achterzijde vier cameralenzen op de achterkant, een plastic behuizing en een bijna voorkantvullend scherm met een klein gaatje voor de selfiecamera. Precies zoals we het kennen van zijn directe voorganger.

De Samsung Galaxy A73 is water- en stofdicht (net als de A72) en krijgt een groot amoled-scherm. Waar de A72 een scherm met 90Hz-verversingssnelheid heeft, beschikt de A73 over een soepeler 120Hz-scherm. Hierdoor zien beelden er nog iets vloeiender uit, scroll je razendsnel door social media-feeds of websites. Er is gekozen voor een amoled-scherm van 6,7 inch met een full hd-resolutie van 2400 bij 1080 pixels.

Samsung Galaxy A73

De batterij met een capaciteit van 5000 mAh laadt je op via een kabel en de usb-c-poort. De vingerafdrukscanner vind je onder het scherm en een nfc-chip om contactloos te pinnen in winkels is ook aanwezig. De selfiecamera vind je in het kleine gaatje aan de bovenzijde van het scherm.

Onder de motorkap van de Samsung Galaxy A73 vinden we de Exynos 1280-chip, dezelfde als in de Galaxy A53. Dit is een krachtige processor, maar zeker niet de allersnelste. Fijn is dat je helemaal toekomstbestendig bent dankzij 5G-ondersteuning.

108 megapixel-camera

De hoofdcamera van de A73 heeft een resolutie van 108 megapixel. Dat is veel hoger dan de Galaxy A72, die een 64 megapixel-camera heeft als primaire sensor. Samsung gebruikt in dure smartphones vaker een 108 megapixel-camera en laat de vele pixels samensmelten om lagere resolutie foto’s van betere kwaliteit te schieten.

De camera van de A73 bevat ook optische beeldstabilisatie (OIS) om scherpere foto’s in het donker te maken. Deze feature moet ook leiden tot minder bewogen plaatjes als je de smartphone niet helemaal stilhoudt. Handig voor als je handen wat trillen, of je heel snel moet zijn om het kiekje vast te leggen.

Android 12 en vier jaar updates

De Galaxy A73 draait op Android 12. Dat is de nieuwste Android-versie en uitgebracht in 2021. Samsung garandeert vier jaar versie-updates voor A-toestellen, wat voor de A73 zou betekenen dat de smartphone Android 13, 14, 15 en 16 krijgt. Tevens kun je vijf jaar lang beveiligingsupdate verwachten om kwaadwillenden buiten de deur te houden.

Samsung Galaxy A73

Samsung Galaxy A73 release

De Samsung Galaxy A73 is half maart van 2022 gepresenteerd, maar niet voor de Nederlandse markt. Andere toestellen in de Galaxy A-serie die hier wel te koop zijn, zijn onder andere de Samsung Galaxy A13, Galaxy A33 en Samsung Galaxy A53. Of het toestel hier te koop gaat zijn via grijze import is nog afwachten, dat lijkt er wel op.

FAQ: Veelgestelde vragen over de Samsung A73

Wanneer komt de Samsung A73 uit?

De Samsung Galaxy A73 is gepresenteerd op 15 maart, maar wordt niet uitgebracht op onze markt. Wel kun je terecht bij verschillende andere toetsellen uit de A-serie, waaronder de Galaxy A13, A33 of Samsung Galaxy A53.

Wat zijn de belangrijkste verbeteringen van de Samsung A73?

Samsung heeft bij de Galaxy A73 geen grote vernieuwingen doorgevoerd, maar zich gericht op kleinere verbeteringen. Hieronder zetten we de belangrijkste veranderingen voor je op een rijtje.

– Betere prestaties door nieuwe processor
– 5G-ondersteuning voor de toekomst
– Komt standaard met Android 12
– 108 megapixel-camera voor mooie foto’s
– Geen koptelefoonaansluiting meer

Is de Samsung A73 waterproof?

Ja, net als de Samsung Galaxy A72 van het jaar ervoor is ook de Samsung Galaxy A73 water- en stofdicht. Je hoeft je dus niet druk te maken als het buiten flink regent, je de telefoon per ongeluk in het toilet laat vallen of als je een glas water morst.

Hoeveel kost de Samsung Galaxy A73?

De Samsung Galaxy A73 komt niet naar onze markt, dus een prijs in Euro’s is niet bekend. De Galaxy A72 van het jaar ervoor had een adviesprijs van 449 euro.

Heeft de Samsung A73 5G-ondersteuning?

Ja, in tegenstelling tot zijn voorganger heeft de Samsung A73 namelijk een processor die standaard 5G-internet ondersteunt. Hierdoor kun je als het daadwerkelijk uitrolt ook het nieuwe mobiele netwerk op het toestel gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Samsung Galaxy A73

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu