Samsung Galaxy J5 (2017)

7,5

Samsung Galaxy J5 (2017): metalen midrange makker

De Galaxy J5 (2017) is een slimme Android-smartphone met stijl. Je betaalt niet de hoofdprijs, maar bent toch verzekerd van goede hardware en een strak design. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooi en helder amoled-scherm, of de indrukwekkende camera’s met flitsers voorop én achterop? Ook het metalen design is mooi meegenomen.

Dit toestel is onderdeel van de Galaxy J-serie, Samsungs reeks van smartphones met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. In dezelfde reeks verschijnen ook de Galaxy J3 (2017) en Galaxy J7 (2017). Dit toestel is de opvolger van de Galaxy J5 (2016). Dit nieuwe model biedt onder andere een betere camera, meer kracht en is voor het eerst voorzien van een vingerafdrukscanner.

De Samsung Galaxy J5 (2017) in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

  • 5,2 inch-amoled-scherm met resolutie van 1280 bij 720 pixels
  • 13 megapixel-camera achterop én voorop, beide voorzien van flitser
  • Loopt op Android 7.0, voorzien van vingerafdrukscanner
  • 1,6GHz octacore-chipset, 2GB werkgeheugen
  • 16GB opslagruimte ingebouwd, uitbreidbaar met micro-sd-geheugenkaartje

Meer over de Samsung Galaxy J5 (2017)

Een goedkopere smartphone voelt doorgaans ook al goedkoop aan, en dat is toch wat jammer. Een ding dat je dagelijks gebruikt mag best een beetje luxe zijn. Dat hebben ze bij Samsung goed door, want de Galaxy J5 (2017) is volledig van metaal gemaakt. Zo heb je een stevigere, mooiere zijkant én achterkant.

Samsung Galaxy J5 (2017) review

Ook de camera is behoorlijk belangrijk. Daarom is niet alleen achterop, maar ook voorop een 13 megapixel-camera te vinden. Sterker nog: de selfiecamera is zelfs voorzien van zijn eigen flitser. Dat betekent dat je ook in het donker nog kekke kiekjes van jou en je vrienden kunt schieten. Ook zijn er in de camera-app leuke effecten te vinden om je foto’s nog flitsender te maken.

Het 5,2 inch-scherm van de Galaxy J5 (2017) heeft een resolutie van slechts 1280 bij 720 pixels. Veel andere smartphones in deze prijsklasse bieden een full hd-resolutie, wat voor veel scherper beeld zorgt. Daar staat tegenover dat het toestel wél een amoled-scherm heeft, dat doorgaans heldere en levendige kleuren biedt. Wil je een hogere resolutie, kies dan voor de Galaxy J7 (2017).

Conclusie Samsung Galaxy J5 (2017) review

De tijden zijn veranderd: met een goedkope smartphone van Samsung ben je echt geen tweederangsburger meer. De Galaxy J5 (2017) weet op veel vlakken dezelfde kwaliteit te bieden als bij de duurdere smartphones van het bedrijf. Het amoled-scherm is helder en kleurrijk en maakt de J5 een genot voor het oog. Het design is stevig, maar ook haast luxe. Ook is de hardware meer dan krachtig genoeg om alledaagse taken goed te laten lopen.

De concurrentie in dit prijssegment is echter zo zwaar verhevigd, dat Samsung op andere gebieden een beetje achterblijft. Daarbij zijn vooral de camera, opslagruimte en software ons een doorn in het oog. De geboden 16GB voldoet, maar met 32GB kun je een stuk beter uit de voeten. En nu fabrikanten als Nokia en Motorola wél budgetsmartphones van nieuwe software en mooie camera’s weten te voorzien, mogen we van een marktleider als Samsung best beter verwachten. Dat zien we dan maar als verbeterpunten voor volgend jaar.

→ Lees meer in de Samsung Galaxy J5 (2017) review

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Samsung Galaxy J5 (2017)

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu