Hoe heet dat nummer ook alweer? Vind het neuriënd op YouTube

28 februari 2024, 13:26
2 min leestijd
Hoe heet dat nummer ook alweer? Vind het neuriënd op YouTube

Heb je een deuntje in je hoofd, maar kun je niet plaatsen van welk nummer het is? Geen stress, want met ‘Hum to Search’ op YouTube heb je de plaat zo te pakken. Lees hier hoe je het gebruikt.

Lees verder na de advertentie.

‘Hum to Search’ op YouTube werkt zo

In 2020 introduceerde Google de functie om neuriënd en zingend een nummer te vinden met de zoekmachine. Halverwege 2023 werd de functie ook aangekondigd voor YouTube. In dit artikel lees je waar je de handige neurie-functie vindt, hoe je ‘m gebruikt en wat je er allemaal nog meer mee kan.

Heb jij een melodie in je hoofd, maar weet je niet van welk nummer het is of wie de artiest is? Gebruik dan je mooiste zangkunsten en volg de stappen hieronder om de informatie te achterhalen. Of bekijk onze Instagram Reel hiernaast.

  1. Open de YouTube-app op je smartphone of tablet;

    Je komt nu op de home-pagina terecht.

  2. Klik rechtsboven in beeld op het vergrootglas-icoon;

    Hier vul je normaal je zoekopdracht in.

  3. Selecteer het microfoontje naast de zoekbalk;

    Geef eventueel de benodigde toegang tot je microfoon.

  4. Ga naar ‘Nummer’ en zing, neurie of speel het liedje dat je zoekt.

    Zodra YouTube het nummer herkent verschijnen de zoekresultaten.

Het duurt gemiddeld zo’n tien tot vijftien seconden voordat YouTube het nummer herkent. De melodieherkenning lijkt redelijk goed te werken, maar dat is natuurlijk afhankelijk van het nummer en jouw manier van neuriën of zingen.

youtube neuriën hum to search

Je kunt de functie natuurlijk ook gebruiken om nummers te vinden die bijvoorbeeld afspelen op speakers in een openbare ruimte of bij een concert. Dat ken je wel van apps als Shazam.

Meer YouTube-tips

Op YouTube vind je video’s over van alles. In een eerdere editie van Android-tips op zaterdag hebben we meerdere handige YouTube-tips voor je op een rij gezet om snel door de app te navigeren.

Denk bijvoorbeeld aan het instellen van het aantal seconden als je dubbel klikt, video’s kijken in incognitomodus en aangeven welke kanalen wel en niet aanbevolen moeten worden in de app. Bekijk de handige tips hier.

Android-tips voor youtube uitgelicht

Altijd de laatste Android-tips? Houd Android Planet dan goed in de gaten. We praten je via onze app en nieuwsbrief bij over de laatste ontwikkelingen. Volg ons ook op WhatsAppGoogle NieuwsFacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu