De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 53

Colin Baak
31 december 2020, 16:52
2 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 53

Het jaar 2020 was een schrikkeljaar en daarom hebben we een weekje extra de tijd voor (beveiligings)updates. Het was niet al te druk, maar toch hebben we alles weer voor je op een rijtje gezet.

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 53 – 2020

Android Planet praat je dagelijks bij over smartphone-updates. Meestal gaat het dan om toestellen die een versie-update krijgen, bijvoorbeeld als ze worden bijgewerkt naar Android 10 of Android 11. Hiervoor hebben we overigens het Android 10-overzicht en Android 11-overzicht in het leven geroepen. In deze overzichtsartikelen zie je precies of en wanneer jouw telefoon wordt bijgewerkt. Check ook ons grote beveiligingsupdate-overzicht, waarin je ziet tot wanneer jouw toestel updates krijgt.

Maar, beveiligingsupdates zijn minstens zo belangrijk. Deze patches houden narigheid als adwaremalwareransomware en fleeceware buiten de deur. Zulke updates rollen het hele jaar door uit. In dit overzicht stellen we een wekelijks overzicht van de beveiligingsupdates samen. Staat je toestel wel in onderstaande lijst, maar heb je nog niets ontvangen? Geen zorgen. Meestal duurt het een paar dagen tot weken voor alle exemplaren van een toestel zijn bijgewerkt.

Huawei

De P30 Pro van Huawei kan worden voorzien van de beveiligingsupdate van november 2020.

Oppo

Hij rolde stiekem al enkele dagen uit, maar Oppo liet deze week weten dat de Android 11-update officieel te downloaden is op de Find X2 (Pro).

Samsung

Samsung is goed bezig als het gaat om de uitrol van de Android 11-update. Ook deze week kunnen we weer nieuwe toestellen aan de lijst toevoegen.

samsung galaxy note 20 ultra review

Xiaomi

De Redmi Note 9 van de Chinese fabrikant Xiaomi is weer helemaal bij de tijd na de update met beveiligingspatch van december 2020.

Geen update?

Staat je toestel er niet tussen? Dat kan. Fabrikanten brengen updates het hele jaar door uit, dus misschien zit je toestel er een volgende keer bij. Zelfs als je smartphone in de lijst staat moet je misschien nog even geduld hebben. Doorgaans duurt het enkele dagen tot een week voordat een Android-beveiligingsupdate naar alle toestellen is uitgerold.

Houd Android Planet daarom in de gaten voor het volgende overzicht. Download bijvoorbeeld de gratis app voor je smartphone. Over deze serie gesproken: dit overzicht maken we samen met jou, de lezer. Zie jij je toestel niet terug in het overzicht, maar heb je wel een update ontvangen? Laat het weten in de reacties, en dan voegen wij hem toe.

Hoe Android-updates jouw smartphone vernieuwen en beschermen

Bert: dank voor het doorgeven van de update(s)!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P30 Pro
Huawei P30 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu