De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android in juli: dit gebeurt er deze maand

Thomas Haenen
3 juli 2017, 19:22
2 min leestijd
Android in juli: dit gebeurt er deze maand

Van de allerlaatste Android O Developer Preview tot de beste tips en apps voor de zomervakantie: dit is wat er allemaal op Android-gebied op stapel staat.

Lees verder na de advertentie.

Android juli: dit kun je verwachten

Veel nieuws komt natuurlijk onverwacht, maar met Android Planet ben je net wat beter voorbereid. Maandelijks zetten we het belangrijkste verwachte nieuws op een rijtje. Van nieuwe smartphones tot belangrijke updates: dit zijn de nieuwtjes die je in juli niet mag missen.

Nieuwe smartphones in juli

Juli is traditioneel geen grote maand voor aankondigingen. Alle fabrikanten hebben hun vlaggenschip in de voorbije maanden uitgebracht, en het is te vroeg om nieuwe toptoestellen te presenteren. In plaats daarvan verschijnen er de komende weken verschillende aangekondigde smartphones in Nederland.

Essential Phone officieel

Zoals de Nokia 6, een aantrekkelijke smartphone van minder dan 250 euro met stock-Android. Ook de Asus Zenfone Zoom S, met een dubbele camera, en Samsung Galaxy J7 (2017), een budgetsmartphone met amoled-scherm, zijn vanaf deze maand verkrijgbaar. Tot slot verschijnt deze maand de Essential Phone, zij het alleen in de Verenigde Staten. Desalniettemin zijn we erg benieuwd naar de nieuwe smartphone van Andy Rubin, de ‘oprichter’ van Android.

De allerlaatste Android O Developer Preview

Google heeft het nog niet bevestigd, maar het is aannemelijk dat deze maand Developer Preview 4 van Android O verschijnt. Het is de laatste bètaversie, voordat Google in augustus de definitieve versie uitbrengt. We verwachten dan ook niet dat deze testversie nog nieuwe features introduceert, wel worden waarschijnlijk de laatste bugs weggepoetst.

Android juli

Bezit je een Google Pixel, Pixel XL, of Nexus-toestel, dan is dit hét moment om Android O te testen. Ontdek de notificatiekanalen, verbeteringen voor de accuduur en de nieuwe look van de snelle instellingen, voordat Google iedereen met de software laat spelen. Heb je geen Google-toestel, dan zul je helaas langer moeten wachten. De verwachting is dat veel fabrikanten pas eind dit jaar Android 8.0 uitrollen, als ze hun smartphone al updaten.

→ Lees ook: deze toestellen krijgen de Android 8.0-update

Tips voor de zomervakantie

Heb je (of bén je) een schoolgaand kind, dan hoeven we het je vast niet te vertellen: in juli barst de zomervakantie los. Je vakantiebestemming heb je waarschijnlijk al gepland, maar op mobiel gebied kunnen we je een handje helpen. Met onze vijf favoriete powerbanks heb je nooit zomaar een lege accu, bijvoorbeeld. In onze vakantiegids wijzen we je op de beste apps om je omgeving te ontdekken.

Android juli zomervakantie

Bovendien kan het nooit kwaad om je vooraf te oriënteren op wat je smartphone kan doen in noodgevallen. Vakantie is er natuurlijk ook vooral om te genieten, en daar helpt de Europese Unie vanaf deze zomer een handje mee. Je mobiele databundel is nu namelijk vrijwel overal in Europa geldig: roam like at home en stream Netflix, YouTube en Spotify zonder zorgen. Zoek je nog vermaak op de achterbank of in de achtertuin, check dan de beste Android-games van afgelopen maand.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu