De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android nieuws #21: HTC U12 Plus, Essential en Cosiloon-malware

Wouter Nijsen
26 mei 2018, 18:21
3 min leestijd
Android nieuws #21: HTC U12 Plus, Essential en Cosiloon-malware

Android Planet houdt je zeven dagen per week op de hoogte van al het beste nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen het nieuws niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

HTC U12 Plus onthuld: vier camera’s en comeback voor knijprand

De opvolger van de HTC U11 biedt een vergelijkbaar design, maar betere camera’s, krachtigere hardware en enkele andere nieuwe features. De HTC U12 Plus is vanaf eind juni in Nederland verkrijgbaar in drie kleuren: zwart, rood en transparant blauw. De adviesprijs bedraagt 799 euro. De U12 Plus beschikt over de beste hardware van het moment, en is qua specificaties sterk vergelijkbaar met andere smartphones als de OnePlus 6, LG G7 ThinQ en Samsung Galaxy S9. HTC heeft voor het eerst zijn vlaggenschip voorzien van een dubbele camera aan beide kanten. De extra lens wordt in beide gevallen gebruikt voor een portretmodus, waarmee je een bokeh-effect aan je foto’s toevoegt.

→ Lees verder over de aankondiging HTC U12 Plus

LG G6 eindelijk voorzien van Android 8.0 (Oreo)

Het is onduidelijk waarom de Android Oreo-update voor de LG G6 zo lang op zich heeft laten wachten, al staat fabrikant LG niet bekend om zijn snelle updates. De nieuwe versie weegt 1,65GB en brengt naast de bekende Oreo-functies ook de beveiligingsupdate van april. Daarmee is de telefoon weer redelijk up-to-date en voorzien van een recente Android-versie. Vorige maand werd duidelijk dat LG een nieuwe divisie heeft die voor snellere en consistentere software-updates moet zorgen. Het Software Upgrade Center is specifiek gericht op het ontwikkelen en uitbrengen van updates, en houdt zich ook bezig met de stabiliteit en compatibiliteit van LG-software op smartphones.

→ Lees verder over de Android Oreo-update voor LG G6

Samsung brengt Galaxy J6 naar Nederland voor 269 euro

galaxy j6 officieel

De J6 is de nieuwste telg in de Galaxy J-reeks van Samsung, die bestaat uit betaalbare toestellen met prima specificaties. De Galaxy J6 is de opvolger van de J3 (2017), J5 (2017) en J7 (2017) van vorig jaar en met een prijs van 269 euro flink goedkoper dan de Galaxy S- en A-modellen. De smartphone is vanaf volgende verkrijgbaar in drie kleuren: zwart, goud en lavendel. Samsung heeft de Galaxy J6 voorzien van een 5,6 inch-display dat een groot gedeelte van de voorkant inneemt. Dat is fijn bij het kijken van filmpjes en spelen van games, maar helaas is de resolutie met 1480 bij 720 pixels aan de lage kant. Mogelijk zorgt dit er wel voor dat de 3000 mAh-accu lang meegaat.

→ Lees verder over de release van de Samsung Galaxy J6

‘Essential Phone 2 geannuleerd, bedrijf staat te koop’

Essential Phone 2 geannuleerd

Essential Products, het bedrijf achter de Essential Phone, gaat mogelijk in de verkoop. De firma is in gesprek met financiële adviseurs, waarbij één van de opties verkoop is. Er zou zelfs al een partij zijn die interesse heeft in de overname van Essential, al is onbekend om wel bedrijf gaat. De overname zou betrekking hebben op zowel personeel als intellectueel eigendom, inclusief alle producten die nog in ontwikkeling zijn. Dat de opvolger van de Essential Phone geannuleerd is, staat in ieder geval vast. In plaats daarvan wordt er werk gestoken in een niet nader genoemd ‘smart home’ product. Dat is voorlopig ook de richting waar het bedrijf naartoe werkt: slimme apparaten voor in en rondom het huis.

→ Lees verder over de Essential Phone 2

Smartphones van Archos, ZTE en anderen bevatten al jaren adware

malware cosiloon

Antivirusbedrijf Avast heeft malware gevonden op verschillende Android-smartphones. Dat is op zich niet zo bijzonder, maar de malware is in dit geval al vooraf geïnstalleerd. Nog voordat het toestel in de handen van de gebruiker komt. Deze specifieke malware heet Cosiloon en zorgt voor een laagje bovenop Android waar advertenties op worden getoond. Cosiloon is dus een vorm van adware. Opvallend detail is dat deze adware al minstens drie jaar ongestoord wordt geïnstalleerd en moeilijk te verwijderen is. Volgens Avast is de adware in de afgelopen maand op 18,000 toestellen van Avast-gebruikers gevonden in meer dan honderd verschillende landen, waaronder in Europa.

→ Lees verder over de Cosiloon-malware op smartphones

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu