Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Android nieuws #30: Release Android O aanstaande en Nokia 8

Wouter Nijsen
29 juli 2017, 16:16
3 min leestijd
Android nieuws #30: Release Android O aanstaande en Nokia 8

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste nieuws, maar het kan voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht met Android-nieuws!

Lees verder na de advertentie.

Android O release binnenkort, laatste Developer Preview nu beschikbaar

android o developer preview 4

Een exacte datum is nog niet gegeven, maar een release in augustus is waarschijnlijk. Voor het zover is, heeft Google de laatste Developer Preview beschikbaar gesteld. Deze bètaversie van Android 8.0 is al praktisch af en stelt ontwikkelaars in staat om hun apps te testen. Developer Preview 4 heeft de laatste updates laten zien hoe Android zich gedraagt, met de nieuwste foutoplossingen, optimalisaties en API’s. Ook jij kunt alvast met Android O aan de slag, want via het bètaprogramma van Google kun je de software alvast proberen.

→ Lees verder over Android O Developer Preview 4

Renders tonen mogelijk design van Google Pixel 2

Renders van zowel de Google Pixel 2 als Pixel XL 2 zijn opgedoken. Deze verraden enkele opvallende details over de smartphone. Hoewel eerdere geruchten spraken over een voorkantvullend scherm voor de Google Pixel 2, zien we op de beelden toch nog vrij grote randen rond het scherm. Niet alleen aan de boven- en onderkant, maar ook aan de zijkanten zit nog een redelijk grote zwarte balk. Wel zijn er speakers te vinden aan weerszijden van het scherm. Waar de eerste Google Pixel een achterkant had die voor de helft uit glas bestond, is dat nu flink teruggebracht tot minder dan een kwart.

→ Lees verder over de renders van de Google Pixel 2

Nokia onthult eerste Android-vlaggenschip mogelijk op 16 augustus

nokia 8-afbeelding

HMD Global heeft uitnodigingen verstuurd voor een evenement in Londen op 16 augustus. Daar belooft het bedrijf zijn eerste high-end Android-smartphone te onthullen. Hoewel de naam van het toestel nergens wordt genoemd, gaat het waarschijnlijk om de Nokia 8. In de voorbije weken zijn namelijk al verschillende details over het toestel gelekt. De Nokia 8 heeft een 5,3 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels, Snapdragon 835-chip, 4GB RAM en 64GB opslagruimte.

→ Lees verder over de onthulling van de Nokia 8

WhatsApp breekt records: dagelijks 1 miljard actieve gebruikers

WhatsApp populariteit

Er zijn maar weinig apps die kunnen tippen aan de populariteit van WhatsApp, zo blijkt uit nieuwe cijfers die de berichtendienst heeft vrijgegeven. Meer dan een miljard mensen gebruiken de chat-app dagelijks. Dat betekent dat zo’n 1 op de 7 mensen wereldwijd elke dag van de berichtendienst gebruikmaakt. De dienst is bovendien nog altijd stevig aan het groeien. Vorig jaar maakte WhatsApp bekend dat er maandelijks 1 miljard actieve gebruikers waren, een aantal dat inmiddels is doorgegroeid naar 1,3 miljard. Bovendien zijn gebruikers behoorlijk actief in de app.

→ Lees verder over de populariteit van WhatsApp

‘Gelekte foto’s tonen stevige Samsung Galaxy S8 Active’

galaxy s8 active specificaties

Een Reddit-gebruiker lijkt een nog onaangekondigde versie van de Galaxy S8 in handen te hebben. De Galaxy S8 Active lijkt in deze foto’s qua design op zijn voorganger, de Galaxy S7 Active. Net als dat toestel heeft de S8 Active een flinke accu van 4000 mAh. Qua grootte zit de smartphone tussen de S8 en S8 Plus in. Het scherm is vergelijkbaar met de S8, maar door de stevige body is het toestel wel wat groter. Opvallend zijn de dikke bezels, omdat de reguliere Galaxy S8 zich juist onderscheidt door het voorkantvullende display.

→ Lees verder en bekijk de gelekte Galaxy S8 Active-foto’s

Bron afbeelding: VentureBeat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu