Deze 6 Chromecast-functies ken je misschien nog niet

Erwin Vogelaar
10 april 2018, 16:44
3 min leestijd
Deze 6 Chromecast-functies ken je misschien nog niet

De Chromecast staat voornamelijk bekend als handig apparaatje om video, audio en foto’s naar je tv te streamen. Maar ken je deze geheime Chromecast-functies al? Stream bijvoorbeeld sneller met een ethernetkabel, of ontdek nieuwe functies als eerste als bètatester. 

Lees verder na de advertentie.

Geheime Chromecast-functies

De Chromecast is een fantastisch apparaatje om bijvoorbeeld Netflix en YouTube naar je tv te sturen. De meeste gebruikers weten ook dat ze op deze manier hun muziek, podcasts, foto’s of Google Chrome-tabbladen op de tv kunnen zetten. Wat je misschien nog niet wist, zijn de volgende ‘geheime’ functies.

1. Sluit een ethernetkabel aan

Als je video naar je Chromecast stuurt, is de kwaliteit van het beeld afhankelijk van de stabiliteit van je wifi. Soms krijg je dit echter niet lekker ingesteld, bijvoorbeeld als andere apparaten storen. Dan is het slim om een ethernetkabel aan te sluiten.

Geheime Chromecast-functies

Bij de standaard Chromecast lijkt dit niet mogelijk, omdat er geen aansluiting is. Wat je misschien niet weet, is dat je dit oplost door een ethernet-adapter te kopen. Dat kan gewoon in de Google Store. De adapter kost 19 euro, maar dan heb je wel een stabiele Chromecast-ervaring.

2. Stel je eigen foto’s in als achtergrond

De achtergrond van je Chromecast op een televisie bestaat normaal uit foto’s die Google heeft geselecteerd. Je kunt echter ook je eigen foto’s of andere afbeeldingen toevoegen om de Chromecast zo meer te personaliseren. Hiervoor ga je naar de instellingen van je Chromecast via ‘Apparaten’. Daar druk je op het menu-icoontje van je Chromecast en kies je voor ‘Backdrop’.

3. Speel de audio af op je smartphone

Heb je geen koptelefoon bij handen, maar wil je toch de video die je cast goed horen zonder teveel herrie te maken? De app LocalCast for Chromecast geeft je de mogelijkheid om de audio op je smartphone te houden, terwijl het beeld op de televisie speelt. Toegegeven, deze functie werkt nog niet fantastisch. Het is nog duidelijk een bètafunctie van de app, maar probeer het vooral eens uit.

4. Speel games

Met een Chromecast zijn ook een hoop games te spelen. Deze zijn uiteraard niet zo groots en ingewikkeld als bijvoorbeeld games voor spelcomputers, maar toch zijn er aantal hele leuke speelervaringen in de Play Store te vinden. Ook om samen te spelen. Kijk daarvoor eens in dit lijstje met toffe Chromecast-games. Zoek daarnaast in de Play Store op ‘Chromecast games’ voor meer titels.

5. Spiegel je vr-ervaring

Als je met een Gear VR speelt, zien anderen niet wat je doet. Via de Chromecast spiegel je de beelden die jij in de bril ziet naar de televisie. Zo wordt dit apparaat plots veel leuker om te gebruiken in een groep. Hiervoor druk je op het Chromecast-icoontje bij het kiezen van de vr-ervaring in de Oculus-app. Dit doe je uiteraard voordat je de smartphone in de bril stopt. Met Android O wordt het ook mogelijk om beelden van je Daydream-bril naar een Chromecast te sturen.

geheime chromecast-functies

6. Doe mee met de bèta

Wist je dat je als eerste nieuwe functies van de Chromecast mag testen? Schrijf je in voor het Chromecast-previewprogramma en je krijgt als als eerste nieuwe firmware-updates voor het apparaatje. Met zo’n bètaversie kan je Chromecast wel instabiel worden, maar je moet er wat voor over hebben om voorop te lopen. De functies worden overigens niet stilletjes toegevoegd, want je krijgt netjes een e-mail zodra nieuwe preview-firmware beschikbaar is.

Lees ook: De 25 beste Chromecast-apps op een rijtje

Om deel te nemen aan het previewprogramma ga je in de Google Home-app naar ‘Apparaten’. Bij de Chromecast die je wil registreren, tik je op het menu-icoontje. Vervolgens ga je naar ‘Instellingen > Previewprogramma’. Als je deze optie niet hebt, neemt Google op dit moment geen nieuwe leden aan. Probeer het dan later nog eens.

Ook tof: Netflix-tips

Maandelijks zetten we ook vijf Netflix-tips voor je op een rijtje, met de beste nieuwe series van de afgelopen maand. Deze zijn uiteraard ook goed via een Chromecast te bekijken via de Netflix-app.

Check onze Netflix-tips van de afgelopen maanden

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast 2018
Google Chromecast 2018

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu