De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Huawei Mate 10 Pro laat van zich zien op gelekte afbeelding’

Erwin Vogelaar
1 oktober 2017, 13:06
2 min leestijd
‘Huawei Mate 10 Pro laat van zich zien op gelekte afbeelding’

Huawei presenteert op 16 oktober de Mate 10 aan pers en publiek. We weten via een gelekte afbeelding echter al hoe dit stevigere toestel er waarschijnlijk uit ziet.

Lees verder na de advertentie.

Gelekte Huawei Mate 10 Pro-afbeelding

De eerste afbeelding van de Huawei Mate 10 Pro is gelekt. De betrouwbare lekker Evan Blass deelde de afbeelding zondag op Twitter. Op het beeld is het toestel in drie verschillende kleuren te zien: zwart, blauw en bruin. Ook is duidelijk de dubbele camera aan de achterkant van het toestel zichtbaar.

Niet in de laatste plaats valt het voorkantvullende scherm op, afgezien van de zwarte balkjes aan de boven- en onderkant. De vingerafdrukscanner is aan de achterkant geplaatst vlak onder de camera’s.

mate 10 pro-afbeelding

De Mate 10 en Mate 10 Pro worden op 16 oktober officieel onthuld door Huawei. Het zijn de nieuwste toestellen in een reeks smartphones die bekend staan om hun grote schermen en stevige hardware. Dit zijn krachtpatsers en met de Mate 10 zal het niet anders zijn. De Mate 10 Pro is uiteraard de meest krachtige versie. Daarnaast verschijnt er waarschijnlijk ook nog een Mate 10 Lite.

Specificaties

De Mate 10 Pro heeft waarschijnlijk een 6 inch-scherm met een resolutie van 2880 bij 1440 pixels. Opvallend is dat het toestel mogelijk een accucapaciteit van 4000 mAh heeft. Met zo’n groot scherm en krachtige hardware is dat wel zo prettig. Onder de motorkap zit 6GB werkgeheugen en 64 of 126GB opslagruimte.

Voornamelijk interessant is de chip die de Mate 10-toestellen gaat aandraaien. Deze Kirin 970-chip heeft een unieke focus op kunstmatige intelligentie. Alle acties waar de smartphone AI voor gebruikt, moeten met deze chip een stuk sneller gaan. Denk hierbij aan vertalingen, beeldherkenning en augmented reality.

We verwachten dat de Mate 10 en Mate 10 Pro in november in Nederland verschijnen. Voor de Mate 10 Pro ga je ongeveer 800 tot 900 euro neerleggen. De Mate 10 zit een stukje lager rond de 700 euro. Dit toestel krijgt waarschijnlijk 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Bron: Evan Blass
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 10
Huawei Mate 10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu