De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Googles 5 nieuwe producten dit najaar: laptop, koptelefoons en meer

Thomas Haenen
22 augustus 2017, 9:35
2 min leestijd
Googles 5 nieuwe producten dit najaar: laptop, koptelefoons en meer

Google heeft grootse hardwareplannen voor dit najaar. Het bedrijf zou binnen enkele weken vijf nieuwe producten aankondigen. Naast de Google Pixel 2 staat er ook onder andere een nieuwe Chromebook op de planning.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Google-producten in de maak

Hoewel Android 8.0 (Oreo) gisteravond werd gelanceerd, betekent dit niet dat Google de rest van het jaar stil blijft. In totaal verschijnen er minimaal vijf nieuwe producten van het bedrijf in de komende weken, zo blijkt uit verschillende bronnen.

Chromebook Pixel (2017)

Zo werkt Google onder andere aan een opvolger voor de Chromebook Pixel, volgens het doorgaans betrouwbare Android Police. Details over het apparaat ontbreken nog, behalve dat het om een hoogwaardig product gaat. Googles vorige laptop verscheen alweer twee jaar geleden en werd toen voor meer dan 1000 euro verkocht.

pixel chromebooks

Eerder dit jaar lekten al details uit over een nieuwe laptop in ontwikkeling bij Google, met codenaam Project Bison. Dat apparaat zou beschikken over een 12,3 inch-scherm, 32 of 128GB opslagruimte en 8 of 16GB opslagruimte. Het apparaat beschikte over een touchscreen, ondersteuning voor een stylus en kon ook als tablet gebruikt worden. Het is echter onduidelijk of Bison nog altijd in ontwikkeling is, en of dit de geplande laptop is.

Google Home Mini en koptelefoon

Daarnaast heeft Google grootse plannen voor de audiowereld. Het bedrijf brengt dit najaar zowel een nieuwe Google Home-versie als eigen koptelefoons uit. Google Home is de stemgestuurde speaker die eind vorig jaar verscheen. De productreeks wordt volgens bronnen uitgebreid met een kleinere, goedkopere variant van minder dan 100 euro.

Daarmee gaat Google Amazon achterna. Dat bedrijf heeft naast de grote Amazon Echo, ook een compacte Amazon Echo Dot die voor slechts een paar tientjes verkocht wordt.

Nieuwe Google-producten

Ook zijn er aanwijzingen dat een koptelefoon met ingebouwde Google Assistant in de maak is. In de broncode van de Google-app staan verschillende verwijzingen, zo ontdekte 9to5Google. Het zou gaan om een over-ear-headset, niet een in-ear-variant. Met een druk op de knop kun je op elk moment opdrachten geven of vragen stellen aan de Assistant.

Google Pixel 2 en Pixel XL 2

Centraal staan natuurlijk de twee nieuwe smartphones die Google in ontwikkeling heeft. De Google Pixel 2 en de Pixel XL 2, zoals ze waarschijnlijk heten, worden in samenwerking met HTC en LG geproduceerd. Details over beide smartphones zijn in de voorbije weken al uitgelekt. Zo krijgen ze net als de HTC U11 een knijpbare rand, en worden ze gelanceerd met Android 8.0 (Oreo).

Wanneer Google al deze producten presenteert is nog onduidelijk. Vorig jaar organiseerde het bedrijf eind september een evenement om nieuwe hardware te lanceren. Als alles meezit weten we dus binnen een maand meer.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel
Google Pixel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu