De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘Nokia werkt aan nieuw budgettoestel met Android Go’

Wouter Nijsen
28 januari 2019, 10:41
2 min leestijd
‘Nokia werkt aan nieuw budgettoestel met Android Go’

Nokia komt waarschijnlijk met een nieuw budgettoestel dat draait op Android Go, de aangepaste versie van het mobiele besturingssysteem die is geoptimaliseerd voor minder krachtige smartphones. De eerste specificaties en een render van de zogeheten Nokia 1 Plus zijn gelekt.

Lees verder na de advertentie.

‘Nokia 1 Plus specificaties gelekt’

HMD Global, de maker van de Nokia-smartphones, bracht vorig jaar de Nokia 1 uit en zou van plan zijn een opvolger te introduceren. Website TigerMobiles heeft een simpele render en de meeste specificaties van de Nokia 1 Plus gedeeld. De specs duiden op een erg betaalbaar toestel die hoogstwaarschijnlijk op Android Go draait. De hardware is bescheiden: het toestel zou beschikken over een MediaTek MT6739WW-chip met slechts 1GB RAM en 8GB aan opslagruimte.

De belangrijkste verbetering is waarschijnlijk het scherm. Dat heeft een beeldverhouding van 18 bij 9 en dat betekent dat het display iets langer is dan bij zijn voorganger, en de randen dunner zijn. Het precieze schermformaat is onbekend, maar de resolutie is 960 bij 540 pixels en de pixeldichtheid zou 213 ppi zijn. Met een beetje rekenwerk kom je dan uit op een scherm van ongeveer 5 inch. Ter vergelijking: de Nokia 1 had een 4,5 inch-scherm (854 bij 480 pixels).

Daarnaast is de Nokia 1 Plus voorzien van een micro-usb-aansluiting, al is de accucapaciteit onduidelijk. Ook over de camera’s is nog geen informatie verschenen. Wel zou dualsim-ondersteuning aanwezig zijn. De prijs ligt vermoedelijk rond de 100 euro.

Android 9.0 Pie (Go Edition)

De belangrijkste feature van de Nokia 1 Plus is het feit dat de telefoon op een speciale versie van Android Pie draait: Android 9.0 Pie (Go Edition). Naast de nodige optimalisaties levert Google Go-versies van zijn apps mee, zoals Google Maps Go en Gmail Go. Die vereisen minder opslagruimte en rekenkracht, waardoor ze soepeler draaien.

Afgelopen augustus introduceert Google de nieuwste versie van Android Go, gebaseerd op Android Pie. Die brengt diverse verbeteringen met zich mee. Zo maakt Android 9.0 Go het installatiebestand van het besturingssysteem kleiner, zodat je meer ruimte hebt voor je bestanden. Ook gaat het opstarten sneller, is de software veiliger en worden de Google-apps verder verbeterd.

Ook interessant: Dit is Xiaomi’s eerste Android Go-smartphone, de Redmi Go

Mogelijk introduceert Nokia de 1 Plus tijdens het Mobile World Congress in Barcelona, dat eind februari plaatsvindt. De Finse fabrikant heeft een evenement aangekondigd voor 24 februari, waar de nieuwste toestellen voor het komende jaar worden gepresenteerd.

Het laatste nieuws over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 1 Android
Nokia 1 Android

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu