De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung bevestigt: Galaxy S9 aankondiging op 25 februari

Thomas Haenen
25 januari 2018, 8:55
2 min leestijd
Samsung bevestigt: Galaxy S9 aankondiging op 25 februari

Na veel speculatie en geruchten is het hoge woord eruit: de Samsung Galaxy S9 wordt op 25 februari officieel aangekondigd.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S9 onthulling binnenkort

Een uitnodiging die Samsung vannacht aan de pers verstuurde laat er geen misverstand over bestaan. Over precies een maand presenteert het bedrijf zijn volgende vlaggenschip. De aankondiging van de Galaxy S9 staat gepland voor zondagavond 25 februari. Op een persconferentie voorafgaand aan het Mobile World Congress in Barcelona wordt de smartphone officieel onthuld. De persconferentie is op die dag via de Samsung-website te volgen.

Samsung Galaxy S9 onthulling

Hoewel de naam van de Galaxy S9 niet op de uitnodiging wordt genoemd, staat er wel prominent een ‘9’ in beeld. De slogan ‘The Camera Reimagined’ suggereert dat de nieuwe smartphone vooral verbeteringen op cameragebied heeft. Volgens de laatste geruchten krijgt de Galaxy S9 Plus een dubbele camera achterop, terwijl de gewone Galaxy S9 een enkele lens heeft. Beide smartphones kunnen in superslowmotion filmen, net als de Sony Xperia XZ Premium die vorig jaar verscheen.

Verder biedt het toestel mogelijk slechts kleine aanpassingen ten opzichte van de Galaxy S8. De veranderingen aan het design zijn slechts minimaal: de vingerafdrukscanner zit nu niet meer naast, maar onder de camera. Ook is de Galaxy S9 een tikkeltje krachtiger en voorzien van nieuwere software.

Galaxy S9 release in maart

Het toestel ligt naar verwachting kort na de aankondiging al in de winkels. Bronnen spreken over een release van de Galaxy S9 op 16 maart. De adviesprijs is nog onbekend, maar de prijs van de Galaxy S9 los zal vermoedelijk rond de 800 euro liggen. De Galaxy S9 Plus gaat dan 900 euro kosten. De prijzen voor een Galaxy S9 met abonnement zijn nog onbekend.

Eerder deze week werd bekend dat veel concurrenten de confrontatie met Samsung vermijden. Zo zouden LG en Huawei de release van hun vlaggenschepen uitgesteld hebben, zodat ze de spotlights niet met de Galaxy S9 hoeven te delen. De Huawei P11 en LG G7 worden vermoedelijk pas eind maart of later onthuld.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu